Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 26

Al het nieuws vanuit de gemeente Harderwijk voor u op een rijtje. Met deze week: Harderwijk huldigt sporters, Podiumkunsten in Harderwijk, tijdelijk niet parkeren en geen weekmarkt op het kloosterplein en natuurlijk de aangevraagde en verleende vergunningen. 

Harderwijk huldigt haar succesvolle sporters

Op vrijdag 23 juni ontvingen talentvolle en succesvolle Harderwijkse sporters een sportpenning uit handen van wethouder Sport Christianne van der Wal. Zij hebben regionaal, provinciaal en landelijk een bijzondere sportprestatie geleverd in het seizoen 2016-2017. De huldigingen werden gehouden in de Sporthal Stadsweiden.
 
Sporters die een sportpenning ontvingen zijn: Anthony Kosiewski (kickboksen), Bastiaan Gerrits en Chantal Hajenius (latin), Lisa Kruger (paralympisch zwemmen), Melvin van Zijl (baan-wielrennen), Matthew Martens (karate), Oumaima Aarab (karate), Juan Pablo Eleveld (bodybuilding), Charida Righolt (atletiek), Mika van der Scheur (karten), Brenno Prakken (freestyle kajak), Benjamin de Vries (kenpo karate), Vera Voorbach (zeilen), Wilma van de Broek (zeilen).
 
Sportvrijwilliger van het jaar 2016-2017 is Sandra Foppen van G.V. Olympia. Een penning voor bijzondere sportprestatie ging naar Trystan van der Weerdt (atletiek).
 
Talent van het jaar t/m 12 jaar: Karlijn van der Kolk. Talent van het jaar 13 t/m 18 jaar: Matthew Martens. Jeugdsportploeg van het jaar: Sparta C Jeugd, trampolinespringen
Sportploeg van het jaar: VV Hierden 1.
 
Harderwijk is trots op al zijn kampioenen. Gefeliciteerd met deze geweldige prestaties!

Uitnodiging Wijkcafé Harderwijk

Bent u nieuwsgierig naar de activiteiten in uw eigen wijk en die van andere wijken?
Waar bent u zelf trots op? Heeft u een vraag of bent u op zoek naar tips voor een succesvolle actie? Ontmoet elkaar dan in het wijkcafé op woensdag 28 juni.
 
Waar en wanneer
Het Wijkcafé vindt plaats in de Vischafslag (naast de molen aan de Vissershaven van Harderwijk) en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis, u bent van harte welkom.
 
Tijdens het eerste Wijkcafé leidt Ferenc van Damme een vurige, interactieve discussie. Van Damme is communicatiestrateeg Communicatie en Participatie bij de provincie Overijssel. Zijn verhaal? Effectieve communicatie kan anders!
Daarna ontmoeten wij elkaar in het café voor:
•        Het laatste nieuws
•        Ontmoetingen met andere actieve Harderwijkers
•        Goede ideeën en inspiratie
•        Bruikbare tips uit andere wijken
•        Hulp
•        Advies over extra financiering

Tijdelijk niet parkeren en geen weekmarkt op Kloosterplein

Vanwege het podiumspektakel op 29 en 30 juni en op 1 juli kunt u tijdelijk niet parkeren op het Klooster. Het gaat om de periode van maandag 26 juni 06.00 uur t/m maandag 3 juli 18.00 uur. In die week worden het podium en de tribunes opgebouwd en na de uitvoering afgebroken.
Zaterdag 1 juli wordt de weekmarkt eenmalig verplaatst naar de Vitringasingel. Meer informatie: www.podiumspektakel.nl.

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 6 juli vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere het voorstel over ontwerp structuurvisie Vitale Vakantieparken. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie CU heeft het college schriftelijke vragen gesteld over toezicht en handhaving op het sociaal domein. De fractie CU heeft het college ook schriftelijke vragen gesteld over Veiligheidsregio Noord Holland. De fractie VVD heeft het college schriftelijke vragen gesteld over verkeersonveiligheid Stadsweiden. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen.

Wijkspreekuur Stadsdennen

Voor alle bewoners van de wijk Stadsdennen vindt op dinsdag 4 juli het wijkspreekuur van Stadsdennen plaats. Het spreekuur is van 16.00 tot 17.00 uur bij de ingang van de Zeven Akkers. Kom langs en laat weten wat u bezig houdt in de wijk en wat er beter kan!

Vergadering Algemeen Bestuur SDV

Het algemeen bestuur van de SDV (Sociale Dienst Veluwerand) vergadert op maandag 3 juli 2017 vanaf 15.30 uur in het stadhuis, de Havendam 56, Harderwijk. Deze vergadering is openbaar. De agenda en de bijbehorende stukken kunt u vinden op www.socialedienstveluwerand.nl/AB. Informatie: directiesecretariaat SDV, tel. 0341 462 507

Werkbezoek aan ondernemers binnenstad

Dinsdag 20 juni heeft wethouder Christianne van der Wal een bezoek gebracht aan een aantal nieuwe ondernemers in de binnenstad. Het werkbezoek startte met een lunch met ondernemers. Met het werkbezoek wil de wethouder nader kennismaken met de nieuwe ondernemers.

Podiumkunsten in Harderwijk

Vernieuwend en gevarieerd aanbod voor iedereen
Om de podiumkunsten in Harderwijk in de toekomst verder vorm te geven, zijn verschillende plannen ingediend. Begin juni heeft het college van B&W zich hierover definitief uitgesproken. Zij kiezen voor het plan van de SaP-connectie in combinatie met een podiumvoorziening in de Academiestraat. De reden voor deze keuze is dat dit plan aansluit op de ‘Visie op de Podiumkunsten’. Deze week bespreekt de gemeenteraad de plannen. Hieronder een korte uitleg van de uitgezette koers.
 
Wat betekent SaP?
Het concept Stad als Podium (SaP) is de manier waarop de gemeente samen met de stad op een laagdrempelige manier vorm wil geven aan de podiumkunsten in Harderwijk. Geen traditioneel theateraanbod, maar een gevarieerde binnen- en buitenprogrammering voor een breed publiek, op diverse plaatsen in de binnenstad georganiseerd. Denk hierbij aan een silent disco op de Markt, een openluchttheater in het Hortuspark, een klassiek concert in het oude stadhuis  of een musical in de Catharinakapel. De SaP-connectie, een samenwerkingsverband van culturele organisaties, ondernemers en theaterprogrammeurs uit Harderwijk en daarbuiten, heeft op basis van dit concept een plan ingediend voor jaarronde, vernieuwende binnen- en buitenprogrammering inclusief centrale (uitvoerings-)coördinatie en marketing.
 
Stichting Podia Harderwijk
Binnen de kaders van het SaP-concept heeft ook de Stichting Podia Harderwijk (SPH), de organisatie die verantwoordelijk is voor de exploitatie en programmering van het Theater Harderwijk, Estrado en de Catharinakapel, een plan ingediend. Dit plan richt zich nadrukkelijk op de aankoop, uitbouw en meerjarig onderhoud van het huidige theater aan de Stationslaan en de verdere uitbereiding van een jaarronde binnen programmering. De SPH biedt geen aanvullende buitenprogrammering aan.
 
Voorkeur college van B&W
Beide plannen geven invulling aan de podiumkunsten in Harderwijk. Maar het college van B&W is van mening dat het plan van de SaP-connectie door de combinatie van een binnen-en buitenprogrammering op verschillende locaties in de binnenstad beter aansluit bij de vastgestelde Visie op de Podiumkunsten. Daarnaast werken binnen de SaP-connectie culturele organisaties, ondernemers en theaterprogrammeurs samen om een gevarieerde en laagdrempelige programmering voor een breed publiek te ontwikkelen. 
 
Theater aan de Academiestraat
Om het SaP-concept de ruimte te geven, wil het college van B&W investeren in een multifunctionele theaterzaal met 300 stoelen op de huidige locatie van de Bibliotheek Noordwest-Veluwe in de Academiestraat. Een dergelijke voorziening ontbreekt tot nu toe in de binnenstad. Daarbij geeft het college van B&W de voorkeur aan verbouwingsvariant 3. In deze variant worden onder andere ruime publieksvoorzieningen gecreëerd en heeft de theaterzaal een vlakke vloer, zodat deze zonder veel moeite gebruikt kan worden voor verschillende activiteiten. Binnen het plan van de SaP-connectie zijn circa 60 voorstellingen per jaar in deze zaal geprogrammeerd. Daarnaast grenst de zaal aan het Hortuspark met al zijn mogelijkheden.
 
Besluitvorming
Op verzoek van de raad zijn beide plannen optimaal vergelijkbaar gemaakt wat betreft visie, programmering (zowel binnen- als buitenprogrammering) en kosten (incidenteel en structureel). Aanstaande donderdag bespreekt de Commissie Samenleving het voorstel van het college om te kiezen voor de uitwerking van de plannen van de SaP-connectie en de vestiging van een podiumvoorziening in de Academiestraat. Het debat voor besluitvorming door de raad vindt naar verwachting plaats op 24 augustus in de gemeenteraadsvergadering.

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
14-6-2017 Horloseweg 20: vernieuwen veldschuur
13-6-2017 Schaffelaarhout 14: carport
14-6-2017 Waterfront zuidereiland: 10 woningen
16-6-2017 Zeggemeen 3: 2 dakkapellen
16-6-2017 Harderweide kavel 18: woning
12-6-2017 Ouverturebaan 1: overkapping op terrein van de Rietmeen in strijd regels ro
 
Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier Domein Ruimte. U vindt dit formulier op www.harderwijk.nl/contact. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij het Stadsbedrijf, tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
16-6-2017 Blokhuis 13: legalisatie pergola en plaatsen tuinbalkon in strijd regels ro
19-6-2017 Korhoenlaan 1-87: kappen 4 bomen
19-6-2017 Waterfront zuidereiland kavel A: inrit
19-6-2017 Brinkvelden fase 1: 62 woningen
20-06-2017 Stephensonstraat 2: bedrijfspand in strijd regels ro
21-06-2017 Kortekamp 35: verhogen dak
22-06-2017 Hoenderkamp 30: uitbreiden woning en bouwen kap op de garage in strijd regels ro
22-06-2017 Stationsplein 8: wijzigen voorgevel en aanbrengen reclame
 
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Beleidsregels toezicht en handhaving Wet op de kansspelen

De burgemeester van Harderwijk maakt bekend dat hij op 23 juni 2017 heeft besloten om beleidsregels vast te stellen voor toezicht en handhaving Wet op de kansspelen. De beleidsregels liggen gedurende 6 weken na deze publicatie ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Ook zijn deze te raadplegen op de website www.harderwijk.nl/beleidsregels. Meer informatie: mevr. M. Huisman, domein Bestuur & Organisatie, tel. 411 911.

Verkeersbesluiten 30 km/u-zone in deel Stationslaan en 2 nieuwe laadpalen op P Havendijk-Waterfront

De gemeente heeft besloten om:
-        Een 30 km/u-zone in te stellen in een gedeelte van de Stationslaan tussen het spoor en de rotonde; en
-        Op het tijdelijke parkeerterrein aan de Havendijk/Burgemeester de Meesterstraat 2 laadpalen met 2 laadpunten en 4 parkeerplaatsen te reserveren voor het opladen van elektrische voertuigen.
 
De besluiten met tekeningen zijn bekendgemaakt in de elektronische Staatscourant. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Secretariaat bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. U kunt uw bezwaarschrift indienen tot uiterlijk 6 weken na de datum van bekendmaking in de elektronische Staatscourant van www.officielebekendmakingen.nl. Via zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u de verkeersbesluiten en andere overheidsbesluiten bekijken. Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met  het Domein Ruimte, tel. 411 911.

 Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
Verdaging reguliere procedure:
- Vlierburgweg 39: inrit; 8-8-2017
- Markt 3: terrasschermen, parasols en zonnescherm in strijd regels ro; 17-8-2017

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding activiteitenbesluit ontvangen:
22-03-2017: Mouw Maalderij B.V., Snelliusstraat 15, 3846 BT in Harderwijk, voor het starten van het bedrijf voor het verwerken van specerijen.
 
De volgende melding op grond van maatwerkvoorschrift ontvangen:
14-04-2017: Total Packaging Factory B.V., Industrieweg 6, 3846 BC in Harderwijk, maatwerkvoorschriften geluid.
 
De volgende melding op grond van sloop/asbestbesluit ontvangen:
2-06-2017: P.C. Boutenslaan 11, 3842 BA in Harderwijk, voor het slopen en verwijderen van asbest uit woonappartementen.
12-06-2017: Slachterij Ipekci, Buys Ballotstraat 7, 3846 BG in Harderwijk, voor het slopen van een slachterij.
14-06-2017: Heinsiuslaan 1,3,5,21,23,2,4,6,10,12,14,16,18,20,22, 24,30,34,38,44 en 48, 3843 WS in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit de woning.
15-06-2017: Heijermanstraat 11, 3842 AM in Harderwijk, voor het verwijderen van asbest uit een woning.

Vooraankondiging bestemmingsplan Stadsdennen – J.P. Heyelaan 1

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan voor het perceel J.P. Heyelaan 1 wordt voorbereid.
 
Het ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting begin september 2017 gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd in de Stadswinkel van het stadhuis. Vanaf dan kan een reactie worden ingediend bij het gemeentebestuur. De terinzagelegging zal op de gebruikelijke wijze worden bekendgemaakt in Het Kontakt en op de gemeentepagina www.harderwijk.nl. Tegen dit voornemen kunt u geen zienswijzen indienen en er wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. Informatie: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411 911.