Nieuwsberichten Gemeente Harderwijk en Hierden week 45

Gemeentepagina Harderwijk en Hierden week 45 – 4 november 2015

Iedema-Sypel Run overhandigt cheque aan vrienden van St. Jansdal

Vrijdag 11 september organiseerde sportcentrum Iedema en Sportcomplex de Sypel de obstacle run van Harderwijk. Een parcours van 5 kilometer met diverse hindernissen waaronder de Houtwalgarage, tijgeren onder camouflagenetten en eindigen van de glijbaan van zwembad De Sypel.
 
Een deel van de opbrengst kwam ten goede aan de stichting Vrienden van St. Jansdal.
Stichting Vrienden van St. Jansdal ondersteunt met de opbrengst van donaties en giften extra voorzieningen voor de patiënten in het ziekenhuis St. Jansdal. Het gaat om projecten die buiten het reguliere budget van het ziekenhuis zelf vallen.
 
Op donderdag 29 oktober overhandigden Casper van Dam (sportcentrum Iedema) en Harold Guljé (Sportcomplex de Sypel) de cheque ter waarde van  250 euro aan bestuurslid Evelien van Zandbergen en Linda ten Brinke; orthoptist van de Poli Oogheelkunde. Het bedrag komt ten goede van deze afdeling om speelgoed in de wachtruimte aan te schaffen voor kinderen.
Iedema Sypel run cheque overhandiging aan St.Jansdal
(foto van links naar rechts: Linda ten Brinke, Harold Guljé, Evelien van Zandbergen, Casper van Dam) 

Raadsinformatie

De raad vergadert op donderdag 12 november vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere Themabegroting 2016-201. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen. 

Rechter staat woningsluiting in verband met hennepkwekerij toe

In Hierden is een woning voor de duur van 12 weken gesloten. De burgemeester van Harderwijk had tot woningsluiting besloten, nadat de politie daar een hennepkwekerij had aangetroffen. De gemeente Harderwijk kiest voor een harde aanpak van hennepkwekerijen omdat deze criminaliteit en brandonveilige situaties veroorzaken.
 
De eigenaar van de woning heeft de rechter gevraagd om een voorlopige voorziening. Het doel hiervan was om de woningsluiting op te schorten, in afwachting van de uitkomst van de lopende bezwaarprocedure. Vrijdag 23 oktober heeft de rechter het verzoek van de eigenaar afgewezen. Dat betekent dat de woning gesloten mag worden voor een periode van 12 weken. Gedurende die tijd kan er niet in de woning gewoond worden.
 
De burgemeester maakt gebruik van deze bevoegdheid tot sluiten op grond van het gemeentelijk beleid. Dit beleid vloeit voort uit de Opiumwet. In de hele regio is een harde integrale aanpak van hennepkwekerijen afgesproken. Naast deze bestuurlijke maatregel kunnen onder andere nog strafrechtelijke maatregelen volgen.
 
Wij roepen bewoners op om bij vermoedens over aanwezigheid van een hennepkwekerij dit te melden bij de politie via 0900 – 8844, of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen
Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
  • 21-10-2015 Grensweg links naast  nr. 11: 2-onder-1 kap woning in strijd regels RO plus inrit
  • 21-10-2015 Molenweg 46: uitbreiden en verbouwen landhuis
  • 21-10-2015 Wethouder Jansenlaan 90: wijzigen staalconstructie en buitengevelplaat van reeds vergunde ok complex en centrale sterilisatie afdeling
  • 20-10-2015 Lageweg 21: kappen 3 bomen
  • 23-10-2015 Lammertkamp 42: dakkapel (voorzijde)
  • 23-10-2015 Groentjesweg 18: vervangen kap
  • 23-10-2015 Pluutmeen: containers e.d. t.b.v. onderhoud woningen in strijd regels RO
  • 27-10-2015 Zuiderzeestraatweg 117: oprichten woning

Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier afdeling Ruimte. U vindt dit formulier op onze website. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij de afd. Beheer Openbare Ruimte tel. 411 333.
 
Verleende vergunningen
Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure)
  • 22-10-2015 Korhoenlaan 1-81: kappen 1 boom
  • 26-10-2015 Harderwijkerweg 251: uitbreiden woning met serre in strijd regels RO
  • 26-10-2015 Parallelweg 26-123: kappen 3 bomen
  • 28-10-2015 Grensweg 1: plaatsen bijgebouw in strijd regels RO
  • 28-10-2015 Smeepoortstraat 22: plaatsen reclame
  • 29-10-2015 Pluutmeen: plaatsen containers e.d. t.b.v. onderhoud woningen in strijd regels RO
  • 29-10-2015 diverse locaties in Harderwijk: kapplan
Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
 
Ontwerp omgevingsvergunning Varenweg 32
Burgemeester en wethouders zijn voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een nieuwe vrijstaande woning met garage op het perceel Varenweg 32 te Hierden.
 
De ontwerp omgevingsvergunning Varenweg 32 ligt met ingang van 5 november gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder schriftelijk of digitaal een zienswijze kenbaar maken bij de Burgemeester en wethouders. Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: afd. Ruimte, dhr E. de Graaf, tel. 411911.
 
De ontwerp omgevingsvergunning Varenweg 32 kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans). Het ontwerp (NL.IMRO.0243.PB00166-0001) is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenhierdendorp.
 
Milieumeldingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het Activiteitenbesluit ontvangen:
Op 07-10-2015: Industrieweg 12B, 3846 BD in Harderwijk voor het starten van een bedrijf voor het repareren van auto's en motorvoertuigen.
Op 16-10-2015: Daltonstraat 24, 3846 BX in Harderwijk voor het tijdelijk plaatsen (voor een periode van 2 jaar) van een porta cabin t.b.v. kantoorruimte. 

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het Melding sloop/asbest ontvangen:
Op 07-10-2015: Bouw & Infra Park BV, Ceintuurbaan 2, 3847 LG in Harderwijk voor het verwijderen van asbesthoudende kit in kozijnen. 
Voor de bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften; een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.
 
Verdaging beslistermijn
Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.
 
Verdaging reguliere procedure:
  • Hertog Reinoudlaan 15: verplaatsen compressor unit; 9-12-2015
  • Nobelstraat 33 - 08, 09, 11: gedeeltelijk vervangen bedrijfsunits; 22-12-2015
  • Ir. Wortmanstraat 1 t/m 23 en  Flevoweg 47 t/m 71: renoveren 25 woningen; 3-1-2016
Verkeersmaatregelen reconstructie Burg. de Meesterstraat en Havenkade
De gemeente heeft besloten om een vrij liggend fietspad in te stellen op de Havenkade en de Burg. de Meesterstraat. Dit eenzijdige in twee richtingen bereden fietspad komt geheel in de voorrang te liggen. Daarnaast wordt er een rotonde gerealiseerd op de kruising Burg. de Meesterstraat met de Ir. Lelykade/Ir. Lelystraat. Tevens worden in dit verkeersbesluit de inmiddels uitgevoerde verkeersmaatregelen ter hoogte van de basisschool de Schakel op de Flevoweg geformaliseerd. Hierbij gaat het om diverse verkeersmaatregelen.
 
Nieuw fietspad Strokelweg
De gemeente heeft besloten een onverplicht fietspad in te stellen voor fietsers op de Strokelweg.
 
Het besluit met tekening is bekendgemaakt in de elektronische Staatscourant. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a Secretariaat bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde. U kunt uw bezwaarschrift indienen tot uiterlijk zes weken na de datum van bekendmaking in de elektronische Staatscourant van www.officielebekendmakingen.nl. Via zoek.officielebekendmakingen.nl/ kunt u de verkeersbesluiten en andere overheidsbesluiten bekijken. Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met  het Domein Ruimte, tel. 411 911.
 
Structuurvisie Drielanden-West vastgesteld
De structuurvisie Drielanden-West is op 15 oktober door de gemeenteraad vastgesteld. In de Structuurvisie Drielanden-West 2015 worden de hoofdstructuur en de belangrijkste uitgangspunten omschreven  voor de gebiedsontwikkeling en de verdere verkavelingsplannen voor Drielanden-West. Het plangebied van de structuurvisie ligt in het zuidwesten van Harderwijk. Het gebied wordt aan de noordwestelijke zijde begrensd door de snelweg A28 met daarachter het Wolderwijd. Aan de zuidzijde wordt het gebied begrensd door de Groene Zoomweg met daarachter de Groene Zoom, een landschappelijke zone van Harderwijk en Ermelo die deels wordt ontwikkeld tot recreatief uitloopgebied. Aan de oostzijde wordt de begrenzing gevormd door de al gerealiseerde of in ontwikkeling zijnde delen van Drielanden.
 
De structuurvisie Drielanden-West ligt met ingang van 5 november gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tegen de vaststelling van de structuurvisie is geen bezwaar of beroep mogelijk. Informatie: afd. Ruimte, dhr.  D. van der Hoeven, tel. 411 911.
 
De stukken zijn ook terug te vinden op de website van de gemeente Harderwijk:
www.harderwijk.nl/plannenstructuurvisies. Het plan (NL.IMRO.0243.SV00157-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden kunt u vinden via: ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans, of www.harderwijk.nl/plannendrielanden.