Nieuwsberichten gemeente Harderwijk en Hierden week 16 2022

Met deze week: Koningsdag 2022, Inschrijvingen Sport- en Cultuurwijzer geopend en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Koningsdag 2022

Op woensdag 27 april vieren wij in Harderwijk Koningsdag. Een groot feest met veel activiteiten in de binnenstad. Het programma met alle activiteiten, optredens en feestelijkheden vindt u op www.oranjeverenigingharderwijk.nl.
 
Kleedjes plaatsen achter de oranje strepen
De kleedjesmarkt start op woensdag vanaf 6.00 uur. Vanaf dinsdag 18.00 uur kunt u een plekje innemen. U mag alleen achter de oranje krijtstrepen in de straten een kleedje leggen. Daarbuiten is dit niet toegestaan. Op de Boulevard is de kleedjesmarkt niet toegestaan.
 
Plekken waar u kunt staan
Op onderstaande plattegrond is aangegeven waar de kleedjesmarkt mag plaatsvinden. U kunt alleen achter de oranje krijtstrepen in de straten een kleedje leggen. Zie Plattegrond.
 
Wat mag niet?
  • Etenswaren en (fris)dranken verkopen, tenzij u daar een vergunning voor heeft.
  • Levende dieren verkopen.
  • Spullen door winkeliers verkopen, tenzij ze daar een vergunning voor hebben.
  • Verkoopwagens plaatsen, tenzij ze daar een vergunning voor hebben.
  • Spijkers/pennen in de grond slaan.
Kom op de fiets
Tijdens de viering van Koningsnacht en Koningsdag komen veel mensen met de fiets naar de binnenstad. U kunt uw fiets plaatsen in de stallen:
  • bij de Stadsmuur bij restaurant Monopole
  • bij de Bloemenkiosk Van Burken
  • op het bovendek van de Houtwal parkeergarage
  • bij het stadhuis (kunstwerk de hoed Zuiderzeegezicht)
  • langs de stadsmuur bij de St. AnnaStraat
Het plaatsen van fietsen in de Hondegatstraat en buiten de Bruggepoort is niet toegestaan.
 
Niet verkochte spullen opruimen
Na afloop of bij vertrek van de kleedjesmarkt om 16.00 uur kunt u de niet verkochte spulletjes en eventueel afval in de vuilcontainers plaatsen. Het is niet de bedoeling om de spullen uit uw huis aan te bieden en van het grof vuil af te komen. Daarvoor kunt u bij het Milieupark terecht.
 
Samen werken aan de veiligheid
In de hele binnenstad controleren politie, Stadstoezicht, gemeente, parkeerwachten en brandweer of iedereen zich aan de spelregels houdt. De brandweer controleert vooral op het vrijhouden van de toegangs- en vluchtwegen en op brandveiligheid. Iedere deelnemer dient de aanwijzingen van politie, brandweer en organisatie op te volgen.
 
Het deelnemen aan de kleedjesmarkt geschiedt geheel op eigen risico. De Oranjevereniging kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de kwaliteit en verkooptransacties op de kleedjesmarkt.
 
Samen vieren wij veilig feest tijdens Koningsdag.

Koningsdag 2022 Harderwijk 

Afvalinzameling en openingstijden Koningsdag

Het stadhuis, milieupark, chemodepot en het fietsendepot (Daltonstraat 23) zijn op Koningsdag gesloten. De GFT inzameling van woensdag 27 april wordt verplaatst naar zaterdag 30 april. Zet uw container om 07.30 uur aan de weg. Meer informatie op www.harderwijk.nl/contact.

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 28 april vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere Herbouw Luttekepoort en Inrichting openbare ruimte De Roef. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie PvdA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over tegemoetkoming energiekosten. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen

Lift station Harderwijk langere tijd buiten gebruik

ProRail meldt dat de lift op het station van Harderwijk naar verwachting 3 maanden buiten gebruik is. De reden is ernstige vandalisme. Door lange levertijden op bestelde materialen duurt het helaas lang voordat de lift weer hersteld is. 

Sport- en Cultuurwijzer inschrijvingen geopend!

Vanaf vandaag 13.00 uur kunt u zich inschrijven voor de Sport- en Cultuurwijzer. Via een korte cursus komt u erachter welke sport of cultuuractiviteit u het leukst vindt. Iedereen uit Harderwijk en Hierden kan meedoen, jong en oud.
 
De cursussen vinden plaats tussen maandag 9 mei en vrijdag 1 juli. Er zijn in totaal 156 verschillende cursussen van 36 Harderwijkse sport- en cultuuraanbieders om uit te kiezen! Ga naar www.gaharderwijk.nl om het aanbod te bekijken en aan te melden.
 
Sport en Cultuurwijzer 2022 Harderwijk

Koningsspelen 2022

Aanstaande vrijdag (22 april) is het zover, de Koningsspelen van 2022! Na 2 geslaagde edities, 1 thuis en 1 op- en rondom de school, vieren we het feest dit jaar eindelijk weer live op de Parkweg! Het programma staat in het teken van het thema: Voel je fit!
 
De Koningsspelen zijn georganiseerd door de coaches van GA! Harderwijk in opdracht van de gemeente Harderwijk en worden mede mogelijk gemaakt door de medewerking en ondersteuning van diverse partijen uit Harderwijk. Mede dankzij de leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Harderwijk verwachten wij er een succesvolle sportdag van te maken! 

Afvalcoach en Endura te vinden in Duurzaam Infopunt

Heeft u interesse in duurzamer leven en wonen? In de binnenstad van Harderwijk is aan Donkerstraat 44 een Duurzaam Infopunt ingericht. In het Duurzaam Infopunt doet u inspiratie op en kunt u vragen stellen aan een  medewerker. Ontdek zo zelf de duurzame stappen die bij u passen.
 
Afvalcoach
Vanaf deze week is Aart Jansen, de afvalcoach van de gemeente Harderwijk, elke dinsdagmiddag aanwezig in het Duurzaam Infopunt (DIP). Hij beantwoordt uw vragen over bijvoorbeeld afval scheiden.
 
Endura
Ook de lokale energiecoöperatie Endura vindt u in het DIP. Elke donderdagmiddag kunt u met een vertegenwoordiger van Endura  in gesprek over mogelijkheden voor een duurzame toekomst.
 
Het DIP aan de Donkerstraat 44 is open op dinsdag (afvalcoach), woensdag (Veluwe Duurzaam), donderdag (Endura), vrijdag (Veluwe Duurzaam) en zaterdag (gemeente) van 13.00 tot 17.00 uur. 

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die zich, onafgebroken al vele jaren belangeloos inzet voor de samenleving? Iemand die bijvoorbeeld als vrijwilliger een vereniging jarenlang draaiende houdt? Of iemand die zich onafgebroken en intensief inzet voor een stichting of een belangenorganisatie?

Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Neem dan eerst telefonisch contact op met het Kabinet van de burgemeester via 0341 411 911. Er wordt dan aangegeven of de verdiensten bijzonder genoeg lijken voor het aanvragen van een lintje. Ook wordt er uitgelegd hoe u te werk moet gaan.

Daarna begint u met het verzamelen van alle benodigde informatie. De voordracht voor de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag 2023 moet uiterlijk 1 juni 2022 worden ingediend. Meer informatie over Koninklijke onderscheidingen en het aanvraagformulier vindt u op lintjes.nl. 

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overuwbuurt.overheid.nl aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911. 

Aanvraag vergunningen

  • Aanvraag omgevingsvergunning, dakkapel Anne Franklaan 31, 3842GV Harderwijk,15 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, dakkapel De Wittenhagen 70, 3843GK Harderwijk,15 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning dakkapel voorzijde Meerkoetmeen 12, 3844XP Harderwijk,14 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning erker en veranda Goudsbloemdreef 15, 3845KS Harderwijk, 14 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning zonnepanelen Vischmarkt 18A, 3841BG Harderwijk,13 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning zonnepanelen Strandboulevard Oost 10, 3841AB Harderwijk, 13 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning uitbreiden woonhuis en wijzigen gebruik Parallelweg 9, 3849MJ Hierden, 13 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning zonnepanelen Hoogstraat 22, 3841BS Harderwijk, 13 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, uitbreiden woning Parallelweg 26 80, 3849MN Hierden, 13 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, dakkapel Grote Poortstraat 3A, 3841AK Harderwijk,13 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 5 bomen Parallelweg 25, Hierden, 11 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning bijgebouw Molenweg 40, 3849RN Hierden,11 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, veranderen pand Kleine Oosterwijck 5, 3841BL Harderwijk,8 april 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, schuur en carport Leuvenumseweg 95, 3847LB Harderwijk, 8 april 2022 

Verlening en weigering vergunningen

  • Verlening omgevingsvergunning, overkapping Wethouder Jansenlaan 50, 3844DG Harderwijk, 15 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, parkeervoorziening Zuiderzeestraatweg 57, 3849AB Hierden, 15 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning functiewijziging begane grond Luttekepoortstraat 8, 3841AX Harderwijk, 14 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning herinrichten en verduurzamen Ceintuurbaan 2 140, 3847LG Harderwijk,14 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning kappen 1 boom Biesteweg 9, 3849RD Hierden,14 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, kap 3 bomen nabij Leuvenumseweg 34, 3847LD Harderwijk, 13 april 2022
  • Weigering omgevingsvergunning kappen 1 boom Stobbeweg 8A, 3849RB Hierden,13 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning strijdig gebruik pand Baanweg 30, 3844KS Harderwijk, 13 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, uitbreiding De Wittenhagen 77, 3843GG Harderwijk, 11 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, zonnepanelen Vuldersbrink 5, 3841AS Harderwijk,11 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning vervangen kozijn Kajuitmeen 12, 3844KB Harderwijk, 11 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning vervangen kozijnen Staringstraat 2, 3842XR Harderwijk, 11 april 2022
  • Weigering omgevingsvergunning, kap 1 boom Parallelweg 26 197, 3849MN Hierden,11 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning muurschildering Klooster 4, 3841EN Harderwijk,11 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, overkapping Ceintuurbaan 4 28, 3847LE Harderwijk,11 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, wijzigen achtergevel Smeepoortstraat 34, 3841EJ Harderwijk,11 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, toegangspoort Molenweg 24, 3849RN Hierden, 8 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning,14 woningen Paaslohof 2 t/m 28, 8 april 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, berging Kuinremeen 11, 3844JH Harderwijk, 8 april 2022
  • Weigering omgevingsvergunning, kappen 2 bomen Korhoenlaan 1 39, 3847LL Harderwijk, 8 april 2022

Verlenging beslistermijn

  • Verlenging beslistermijn voor kappen 1 boom, Dennenlaan 45, 3843 BW Harderwijk, 13 april 2011

Milieumeldingen

  • Melding voor het verwijderen van asbest uit woning aan Jan Azn. Leeghwaterstraat 1 te Harderwijk, donderdag 14 april 2022

Overig

  • Wijzigen venstertijden Klooster, 13 april 2022
  • Aanwijzingsbesluit koopzondagen Harderwijk 2022-2023, 11 april 2022