Nieuwsberichten gemeente Harderwijk 25 januari 2023

Met deze week: Samen kleuren we de Stad: plant een gratis boom, nieuwe Stadsomroeper Dieter Egelkraut en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Nieuwe Stadsomroeper Dieter Egelkraut

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente is Dieter Egelkraut geïntroduceerd als de nieuwe Stadsomroeper van Harderwijk. De Stadsomroeper heeft een representatieve en toeristische functie en is daarmee ambassadeur en gastheer van de stad. Iemand die nieuws bekend maakt en bezoekers met verhalen verwelkomt. Afhankelijk van het moment heeft de Stadsomroeper een hedendaagse of historische uitstraling.
 
Dieter Egelkraut is getrouwd en woont al 38 jaar in Harderwijk. Hij heeft een achtergrond in het onderwijs en is sinds 2019 ook stadsgids bij Het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen. Zelf zegt hij het volgende over zijn nieuwe rol: "Ik heb veel zin om als Stadsomroeper én ambassadeur Harderwijk te promoten. Ik heb de stad de afgelopen jaren goed leren kennen en hoop de komende tijd veel mensen te ontmoeten bij verschillende evenementen."
 
 Dieter Egelkraut Stadsomroeper Harderwijk
(Foto gemeente Harderwijk)

Samen kleuren we de Stad: plant een gratis boom

Jaarlijks kappen wij zieke bomen. Bomen zijn belangrijk voor een groene en gezonde buurt. Voor elke boom die we kappen planten we gemiddeld 1,5 boom terug. Het lukt niet altijd om een boom terug te planten op de plek waar een boom gekapt is. De bomen die we niet kunnen planten stellen we beschikbaar aan u, om in uw eigen tuin te planten. Dit past binnen het initiatief ‘Samen kleuren we de Stad’.
 
Wilt u een boom?
Er zijn 38 bomen, die we op volgorde van aanmelden verdelen (1 boom per adres). Wilt u een boom? Dan horen wij dat graag. U ontvangt van ons een lijst met bomen waaruit u kunt kiezen. Bij elke boom staat een beschrijving en plantinstructie. De afmeting van de boom verschilt per soort, maar de stamomtrek is 12 tot 18 cm. Dus al echt een boom, maar nog wel goed met de hand te planten.
 
Interesse?
U kunt zich voor een gratis boom aanmelden via [email protected] onder vermelding van ‘Gratis boom’. Vermeld in ieder geval uw naam en uw adres. Een telefoonnummer is handig voor de bezorging. Als u vragen heeft kunt u ook dit mailadres gebruiken.
 
Als u uw keuze heeft doorgegeven, bestellen we de boom. De boom wordt gratis bij u thuis bezorgd! Alleen nog zelf een gat graven, goede voeding erbij en dan kunt u jarenlang genieten van een prachtige boom!
 
Over ‘Samen kleuren we de Stad’
Met ‘Samen kleuren we de Stad’ maken wij inwoners enthousiast voor gezamenlijke initiatieven om de stad mooier, socialer en duurzamer te maken. Samen met u willen wij de openbare ruimte zo inrichten en beheren dat dit aansluit bij de wensen van de bewoners en bedrijven in Harderwijk en Hierden. Kijk voor meer informatie op www.samenkleurenwedestad.nl

Raadsinformatie

De commissie Beleid Algemeen vergadert op donderdag 2 februari vanaf 19.30 uur in het stadhuis. U bent van harte welkom. Op de agenda staat onder andere het ‘Preventie- en Handhavingsplan Alcohol’ en ‘Gezondheid 2022-2025’. De complete agenda en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie Harderwijk Anders heeft het college schriftelijke vragen gesteld over windpark Horst en Telgt. De fractie GroenLinks en PvdA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de bijzondere bijstand. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen.                                                                                                                       

Vrijwilligers gezocht voor Boomfeestdag 8 maart

Woensdag 8 maart is het Boomfeestdag. Dit jaar planten we de bomen aan de rand van het natuurterrein de Mheenlanden (bij Lorentz II en III). Ook burgemeester Harm-Jan van Schaik en wethouder Martijn Pijnenburg helpen deze ochtend de boomplanters. Het wordt een feestje. De Popschool zorgt voor muziek en er is een ‘special guest’.
 
Meld u aan als vrijwilliger
Om deze dag tot een succes te maken zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers. Heeft u woensdag  8 maart tussen 8.00 en 13.30 uur tijd? En vindt u het leuk om basisschoolleerlingen enthousiast te maken voor de natuur en het planten van bomen?  Meld u dan zo snel mogelijk aan. Stuur een mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar [email protected], t.a.v. Klaas Jan Bakema. 

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overheid.nl/berichten-over-uw-buurt aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911.

Aanvraag vergunningen

  • omgevingsvergunning, tijdelijke wijziging bestemming Watertoren Beltweg 5, 3847LX Harderwijk, maandag 16 januari 2023
  • omgevingsvergunning, plaatsen carport Molenweg 11A, 3849RK Hierden, 17 januari 2023
  • omgevingsvergunning, sloop recreatie woning Parallelweg 26-23, 3849MN Hierden, woensdag 18 januari 2023
  • omgevingsvergunning, plaatsen pv panelen Zandlaan 7D, 3843NA Harderwijk , 18 januari 2023
  • omgevingsvergunning, plaatsen zonnepanelen Israelstraat 7, 3841CL Harderwijk, 18 januari 2023
  • omgevingsvergunning kappen 2 bomen Fokko Kortlanglaan 69, 3845LB Harderwijk, 19 januari 2023
  • omgevingsvergunning kappen 1 boom Stobbeweg 7, 3849 RB Hierden, 19 januari 2023
  • omgevingsvergunning, plaatsen dakkapel in de voorgevel Meerkoetmeen 30, 3844XP Harderwijk vrijdag 20 januari 2023

Verlening vergunningen

  • omgevingsvergunning, vervangen bestaande reclame aan gevel Schoenmakersstraat 2, 3841BB Harderwijk, 16 januari 2023
  • omgevingsvergunning, bouwen carport Musicaldreef 73, 3845GJ Harderwijk,  16 januari 2023
  • omgevingsvergunning, oprichten schuur en carport Ermelosebrink 10, 3845LG Harderwijk, 19 januari 2023
  • omgevingsvergunning, tijdelijke woonunit Parallelweg 26 188, 3849 MN Hierden, 20 januari 2023
  • omgevingsvergunning verplaatsen inrit Zuiderzeestraatweg 183B, 3849AE Hierden, 18 januari 2023
  • omgevingsvergunning, plaatsen 7 zonnepanelen Donkerstraat 40, 3841CD Harderwijk, 18 januari 2023

Weigering vergunningen

  • omgevingsvergunning inrit Parallelweg perceel HDW00 C1926 en HDW00 C1928 Hierden woensdag 18 januari 2023

Milieumeldingen

  • voor het realiseren van 13 bedrijfsunits aan Pascalstraat 11 te Harderwijk, 19 januari 2023
  • voor het verwijderen van asbest uit een woning aan Guido Gezellelaan 119 te Harderwijk, 19 januari 2023
  • voor het verwijderen van asbest uit diverse opstallen van woningen aan Zuiderzeestraatweg 65 te Hierden, 19 januari 2023
  • voor het het verwijderen van asbest uit 6 eengezinswoningen en 23 seniorenwoningen aan Schippersmeen 6 te Harderwijk, 19 januari 2023 voor de uitbreiding van een bedrijfspand met opslagruimte aan Zuiderbreedte 10 te Harderwijk, 19 januari 2023
  • voor het verwijderen van een gasafleverstation aan Westeinde 14 te Harderwijk, 19 januari 2023

Verkeersbesluiten

  • Instellen gereserveerde parkeerplaatsen opladen elektrische voertuigen nabij Waterbergerhout 27, 18 januari 2023

Ruimtelijke plannen

  • Bestemmingsplan Buitengebied - Beekhuizerweg naast 25, 16 januari 2023