Nieuws Wonen in Waterfront Harderwijk

Volg werkzaamheden Waterfront live vanuit uw stoel! Bekijk de werkzaamheden in het oostelijk deel van de Strandboulevard via de webcam op de Vischpoort. 

Op de achtergrond ziet u de bouw van de woningen op het Zuidereiland. Of volg via de webcam op het stadhuis de voortgang van de saneringswerkzaamheden op het oude industrieterrein. In het voorjaar wordt hier ook een tijdelijk parkeerterrein aangelegd.

Klik hier om de live-beelden via de webcam te bekijken. 
Lees hier het uitgebreide artikel.

Voor de zomer nieuw aanbod te koop!

Waterfront is een grote gebiedsontwikkeling. Voordat er woningen te koop kunnen komen is er al veel werk verzet. Zo moet de locatie vrij zijn gemaakt, explosieven geruimd, de bodem gesaneerd, het land gemaakt, de damwanden geslagen en de riolering aangelegd. We ontvangen veel vragen over de planning van de verkoop en wanneer er nieuw aanbod te koop komt. Op dit moment zijn deze deelplannen in voorbereiding:
  • vrije kavels aan vaarwater op het Zuidereiland: wij leveren de grond, u ontwerpt en realiseert in eigen beheer uw vrijstaande villa
  • eengezinswoningen op het Zuidereiland, in de stijl van de huidige woningen
  • herenhuizen in het deelplan Watersportboulevard

Voorontwerp Boulevard bevalt

De VOF Waterfront (TBI bedrijven Synchroon en Koopmans) ontwikkelen naast de woningen ook het nieuwe Boulevardgebied inclusief het Dolfinarium eiland, in samenwerking met Boskalis en projectbureau Waterfront.

De ontwerpen worden tussentijds getoetst bij de Gemeente Harderwijk en bij de Klankbordgroep, betrokken Harderwijkse bewoners en ondernemers, die vanaf het begin van Waterfront meekijkt en meedenkt.

Het ontwerp valt ook in de smaak bij het grotere publiek, zo bleek tijdens de sneak preview.