Nieuws van Therapeutisch Centrum de Berekuyl

Tot de dag van vandaag doen we gezamenlijk ons best om het Coronavirus het hoofd te bieden. De aanbevelingen van het RIVM en onze regering hebben een enorme impact op ons als samenleving en ons persoonlijk functioneren. 

Het niet kunnen bezoeken van vrienden, ouders en andere mensen die we altijd zo graag willen ontmoeten grijpt ons allemaal aan. Social media is een hulpmiddel, maar geen vervanging van een warme groet en een uitnodigende hand.

De wereld is opeens anders, de belasting op alle zorgverleners, zoals de IC-verpleging, thuiszorg en alle mensen die proberen de economie nog te laten draaien, is enorm groot. Wij willen ons respect uitbrengen naar iedereen, waarbij hun leven misschien wel 180 graden gedraaid is, die moeten vechten tussen rationeel en logisch denken en hun diepe gevoelens voor iedereen die ze liefhebben.

Wij van de Berekuyl proberen u te blijven volgen en monitoren en adviezen te geven, al is het dan op afstand.

COVID-19 geeft ook de mogelijkheid om anders met onze tijd om te gaan en de kans om met mensen persoonlijk te praten en wat hoop en begrip te geven in een tijd van angst en onzekerheid.

Mocht u behoefte hebben om met ons te overleggen, praten over uw lichamelijke klachten of andere dingen die u bezighouden, of heeft u een hulpvraag om een boodschap te doen, schroom niet, we zijn er voor u!

Namens het team van de Berekuyl wensen wij u heel veel sterkte en geduld de komende tijd,

Wouter, Astrid en Christian

Wist u dat wij ook een YouTube-kanaal hebben waar wij verschillende filmpjes op hebben staan?

Denk hierbij aan tips voor zelfmanagement bij lymfoedeem aan de arm of het been, verschillende krachtoefeningen of oefeningen om de rug los te krijgen! Ook plaatsen wij hier in deze tijd wekelijks een gehele workout op, die u thuis in de woonkamer uit kunt voeren! Op onze Facebookpagina kunt u zelfs live meedoen met de lessen. Klik hier om de filmpjes te bekijken!

VIDEO CONSULTANCY 

Gezien wij gegeven de huidige situatie in ieder geval tot en met 28 april alleen bij hoge uitzondering fysieke behandelingen in de praktijk mogen uitvoeren, zijn wij met name aangewezen op video consultancy of bel-afspraken. Uitsluitend patiënten met spoedeisende klachten kunnen namelijk op afspraak worden ontvangen op de praktijk, na verwijzing van de huisarts. Wanneer wij het ook noodzakelijk achten dat u in de praktijk langskomt, worden er voorzorgsmaatregelen genomen en wordt u behandeld door de fysiotherapeut in een beschermend pak.
Maar hoe werkt zo'n video consult nou eigenlijk voor u als patiënt? En hoe kan u daar mee geholpen worden? Lees meer...

DE BEREKUYL SHOP GEOPEND

De Berekuyl shop is geopend voor (het aanmeten van) protheses, hierbij kan namelijk rekening worden gehouden met de anderhalve-meter afstandsregel. Ook bij lekkende of anderzijds beschadigde protheses kunt u contact met ons opnemen. Het aanmeten van lingerie/badkleding is momenteel niet mogelijk, gezien de afstandsregel hierbij niet gehanteerd kan worden. Op de site van de Berekuyl shop worden extra producten geplaatst, waaronder confectiematen therapeutische elastische kousen. Marilyn is terug van zwangerschapsverlof na de geboorte van haar dochter Linde en is druk bezig met uitleg maken hoe u zelf kunt meten welke confectiemaat u nodig heeft. Wij houden u op de hoogte!

HOE NU VERDER?

Wij houden u allen op de hoogte van de ontwikkelingen! Wanneer wij van de regering weer de deuren kunnen openen, zullen wij contact opnemen met eenieder die hier ook voor de Coronacrisis onder behandeling was om de het behandeltraject weer op te pakken. Uiteraard mag u ook contact met ons opnemen om alvast een afspraak in te plannen. Hopelijk tot snel!