Nieuws van Ruitersportcentrum Harderwijk

Op Hemelvaartdag 14 mei organiseert Ruitersportcentrum Harderwijk een buitenrit. We vertrekken extra vroeg in de morgen om te gaan dauwtrappen.

Een heerlijke rit door de bossen en zandverstuiving.
We vertrekken om 7.00 uur vanaf de manege, Ruitersportcentrum Harderwijk, Berkenboomsweg 10.

Na afloop een hapje en een drankje.

De rit gaat door bij voldoende deelnemers

Informatie: 06-45678408

De Friese merrie van 3 jaar Lente genaamd, wordt op dit moment beleerd, we doen dat zelf en dat geeft natuurlijk mooie momenten. Terwijl Linda op het paard probeert te gaan zitten en Cor het paard vast moet houden.......je zult vast begrijpen dat dit best wel spannend is.

We zijn net begonnen met Lente en nemen de tijd. In ieder geval kan er al opgezeten worden. We houden jullie op de hoogte!

10 mei is het Moederdag!!!

Geef je moeder een origineel moederdag cadeau..... en dat is PAARDRIJDEN.

Het cadeau wat jij geeft gaat plaatsvinden op 17 mei om 13.30 uur.
Uit voorgaande jaren weten wij dat het heeeeeeel erg gezellig was dusssssssss!!!!

Moederdag paardrijden

€15,- met een hapje en een drankje.

Schone bitten

Na het afdoen van het hoofdstel van een (manege) paard is het de bedoeling dat het bit grondig wordt schoongemaakt onder de kraan. De laatste tijd horen we van veel manegeruiters dat ze bij het hoofdstel indoen een vies bit aantreffen. Dat betekent dat de vorige ruiter vergeten heeft om na het rijden het bit schoon te maken.

Waarom is dit zo belangrijk? Als er etensresten en speeksel op het bit blijft zitten wordt dit hard. Hierdoor kunnen er wondjes ontstaan in de paardenmond. Bovendien is het onprettig en onhygiënisch voor het paard. Vriendelijk verzoek dus om hier de nodige aandacht aan te besteden. De paarden en pony's zullen er blij mee zijn.

Teugeldrukmeter

Paardrijden met een teugeldrukmeter kan ook bij ons.Je rijdt je paard met 2 handen aan de teugels, wat natuurlijk de bedoeling is, alleen je eigen gevoel klopt soms niet.
Je ene hand is soms iets sterker dan de andere hand met als gevolg dat er meer druk op een kant van het bit staat.

 5 en 6 juni de VELUWE cup

2 dagen paardrijden
Vrijdag avond springen en zaterdag dressuur.

 Een nieuw gezicht op Ruitersportcentrum Harderwijk!

Misschien heb je mij al rond zien lopen, sinds vorig jaar ben ik met Hondenschool ABCT gevestigd op het Ruitersportcentrum. Ik ben Anouk Bleekemolen, Gevorderd Kynologisch Instructeur en bijna afgestudeerd Gedragstherapeut voor honden.

Een van de belangrijkste dingen in het opvoeden en trainen van honden vind ik dat baas en hond plezier moeten hebben. Bij mij dus geen ouderwetse en achterhaalde trainingsmethodes. Correctiemateriaal is dan ook niet toegestaan. Op een leuke manier je hond bezig zijn waardoor jij het plezier hebt van een goed opgevoede hond en de hond het plezier heeft van een fijne baas.

Vorige week kwam er speciaal een eigenaar naar me toe, ze hebben inmiddels hun derde hond, om te vertellen dat ze het zo fijn vindt wat ze bij mij geleerd heeft. Ze gaan nu zo anders en leuker met de hond om, dan met hun vorige 2 honden. Ze hebben er zelf zo veel plezier van. Kijk, daar word ik nu blij van! Wil je ook een cursus met je hond doen? Of wil je samen met je hond bij me kennismaken? Stuur me een bericht: [email protected] of kijk op www.hondenschoolabct.nl

Zitcompetie (inschrijven in de foyer)

Op 11 april is de voorronde zitcompetitie geweest. We gaan op 21 juni naar zwolle met 12 ruiters en amazones. Welke Supporters gaan graag mee om de ruiters mee aan te moedigen, het wordt een gezellige dag.

Voor deze datum gaan we eerst natuurlijk nog flink oefenen, bedenk wel, we willen winnen en de andere zijn echt goed ook zij willen winnen.

Daarom moeten we net iets beter zijn!