Nieuwe voorzitter Stichting Stadsdichter Harderwijk

M.i.v. 1 november 2020 is Johan Hijnberg de nieuwe voorzitter van Stichting Stadsdichter Harderwijk. Hiermee is het bestuur weer op sterkte gekomen. Johan Hijnberg volgt de in maart overleden Dim van Rhee op.

Dim van Rhee, Ereburger van Harderwijk, heeft in 2006 een voorstel bij het college van B&W van gemeente Harderwijk ingediend om te komen tot een Harderwijker Stadsdichter

Een Comité Stadsdichter Harderwijk heeft zich sindsdien beziggehouden met het periodiek aanwijzen en begeleiden van één of meer Stadsdichters van Harderwijk. Sinds 2018 is Stichting Stadsdichter Harderwijk de opvolger van het Comité. Inmiddels heeft Harderwijk in Henk Ruiter de zesde Stadsdichter.
 
Met het overlijden van Dim van Rhee in maart 2020 viel de initiator van de Stichting Stadsdichter Harderwijk weg. Het bestuur is verheugd dat zij in Johan Hijnberg een waardige opvolger heeft gevonden. Johan is waarschijnlijk het meest bekend als directeur van de Gelderse Academie, en van de live-interviews met schrijvers. Hij beschikt over een uitgebreid netwerk. Dat zal in zijn nieuwe functie goed van pas komen.
 
Voor 2021 liggen er twee grote taken voor het bestuur. De opvolging van Henk Ruiter vraagt veel aandacht evenals de zoektocht naar een nieuwe Junior Stadsdichter. Daarnaast gaat het bestuur op zoek naar samenwerkingspartners, om zo het lokale culturele leven te versterken. Voor meer informatie over de stadsdichters en hun gedichten kunt u terecht op de website www.stadsdichterharderwijk.nl