Nieuwe stadscamping pas na de zomer van 2017

Door Petronella Polinder: Een maand of twee geleden deden verschillende media bericht van de komst van een stadscamping bij het Waterfront. 

Langs de Lelyhaven, midden tussen de parkeerterreinen, ligt een stuk grond, van ongeveer honderdtwintig- bij tachtig meter. Het ligt nu braak en wordt gesaneerd door Boskalis. In 2020 verrijst daar volgens planning Waterfrontwoonwijk De Stadswerven. Deze zomer zou er gestart worden met een pop-up camping.

Vier Harderwijkse ondernemers, Judith Daemen, Bart Eleveld en Quincy en Martine Hernandez Ortiz, klopten een jaar geleden bij de gemeente aan. Ze wilden op dat stuk braakliggende grond een stadscamping beginnen, onder de voorwaarde dat ze minimaal twee seizoenen konden draaien.

De gemeente was enthousiast en wilde helpen. Aan het einde van deze zomer zou het helemaal rond- en ingericht moeten zijn. Dan zou er stromend water zijn, elektriciteit en plek voor zo'n veertig kampeerunits. Op naar een mooie nazomer.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 1 juni, vroeg Jack van Zundert (Stadspartij Harderwijk Anders) het college van burgemeester en wethouders hoe het met de plannen voor de camping staat. "Ik heb de ondernemers gesproken en zij gaven aan dat de communicatie stroef verloopt, dat er last-minute vergaderingen worden afgelast en dat ze nog geen idee hebben wanneer ze mogen beginnen. Erkent het college het belang van deze camping voor Harderwijk en welke concrete stappen wil het college zetten om deze camping te laten slagen?"

Wethouder Pieter Teeninga haastte zich naar de microfoon. "We zijn erg ingenomen met de pop-up camping en we willen dat die er komt. We hebben er tot 2020 niets gepland, ook geen tijdelijke parkeervoorzieningen. We houden die grond vrij voor de camping." Hij geeft aan het ook heel vervelend te vinden, al die vertragingen. "Maar de bodem is sterker verontreinigd dan gedacht en Boskalis kan niet aangeven wanneer ze klaar zijn met de sanering, wat betekent dat wij de ondernemers niet kunnen vertellen wanneer ze kunnen beginnen."

Dat ze deze zomer geen euro's aan de camping meer gaan verdienen, is duidelijk. "Het zal eerder eind 2017 zijn, wat betekent dat voorjaar/zomer 2018 het eerste seizoen is voor de camping. Zoals door ons toegezegd zal de camping twee seizoenen kunnen draaien, dus ook in 2020." Of dat betekent dat de bouw van De Stadswerven later van start gaat, wordt niet gezegd. 

De vier ondernemers hebben donderdagavond dus een nieuwe datum gehoord, uit de mond van wethouder Teeninga zelf. "Na de bouwvak hopen we te beginnen met het inrichten van de pop-up camping. Wel onder voorbehoud van de vorderingen van Boskalis."

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info