Nieuwe skileraren opgeleid bij Delphindoorski in Ermelo

Zeven nieuwe skileraren hebben bij Delphindoorski de afgelopen periode een opleiding tot skileraar niveau 2 gevolgd. Nu de cursisten half oktober deze opleiding al hebben afgerond, kunnen ze in de rest van het seizoen aan de slag als skileraar of kunnen ze zich nog volop doorontwikkelen binnen de vervolgopleidingen. 

Na afronding van deze opleiding zijn ze skileraar niveau 2, waarmee ze in staat zijn om beginnende skiërs les te geven

Mooie score: alle cursisten geslaagd
Alle zeven de cursisten hebben de opleiding succesvol af weten te ronden, wat betekent dat er na afloop van de examens alleen maar blije gezichten rondliepen bij Delphindoorski. Om de mooie resultaten te vieren werd er na afloop daarom ook maar een fles champagne opengetrokken. Opleider van Delphindoorski, Cas van Veggel, tevens de eigenaar van de indoorrolbaan in Ermelo, had de cursisten in 6 dagdelen goed voorbereid op de examens. Examinator Rieks Schippers was dan ook erg onder de indruk van wat de cursisten lieten zien op de examendag en kon veel complimeten uitdelen.

De groep nieuwe skileraren bestond uit een gezelschap van tussen de 19 en 41 jaar en zal een welkome uitbreiding op het lerarenteam van Delphindoorski vormen.

Skileraren opleiding Delphindoorski Ermelo

Delphindoorski viert binnenkort 15-jarig bestaan

Delphindoorski viert deze maand haar vijftiende verjaardag en dat zal natuurlijk niet passeren zonder een mooi feest.

De banen liggen in een modern, ruim complex met grote ramen. Dit zorgt voor een prettige, open en lichte ruimte die is ingericht aan de hand van de Oostenrijkse pistes. Vanuit de Oostenrijkse bar kan je beide banen in de gaten houden. Na het skiën of snowboarden kun je hier terecht voor een hapje en een drankje om even bij te komen en te kletsen met anderen. Er wordt bij Delphindoorski regelmatig een drankje of schnaps gedronken; gezelligheid rondom het skiën en boarden is belangrijk.

Niveau 2-diploma
Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Skileraren opleiding Delphindoorski Ermelo

Wintersport Academy
Skiën op een rolbaan of een outdoorbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan en een outdoorbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw en de echte sneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt
Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt.

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen’ voor alle mogelijkheden. Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via [email protected].

Skilerarenopleiding Delphindoorski Ermelo

Bron Nederlandse Ski Vereniging - Foto's Delphindoorski Ermelo.

Indoorski- en Snowboardcentrum Delphindoorski Ermelo

Adresgegevens

Kerkdennen 32
3851 BB Ermelo

Telefoon

T. 0341-493014

Openingstijden

Ma 13.00 - 23.00 uur
Di 13.00 - 23.00 uur
Wo 13.00 - 23.00 uur
Do 11.00 - 23.00 uur
Vr 13.00 - 23.00 uur
Za 10.00 - 17.00 uur
Zo 10.00 - 17.00 uur
Meer info