Nieuwe skeelerbaan bij de Sypel

Harderwijk krijgt, na een eerder afgeschoten plan voor het gebied De Wellen, nu toch echt een skeelerbaan. Er is ruimte gevonden in het plan Groot Sypel. Het wordt een geasfalteerde skeelerbaan van 200 meter, op het evenemententerrein bij de Sypel, naast het skatepark. 

De kosten voor het aanleggen zijn ongeveer 50.000 euro. De skeelerbaan is straks voor iedereen toegankelijk.

Ook voetbalvereniging Zwart-Wit is in z’n nopjes met de aanvullingen van de plannen voor sportpark Groot Sypel. Zij vroegen de gemeente om een kunstgras trainingsveld voor de jongste jeugd dat ook gebruikt kan worden als inloopveld. Het nieuwe veld krijgt de grootte van een half normaal voetbalveld en komt naast het clubhuis te liggen. De kosten daarvan bedragen bijna 218.000 euro. De voetbalvereniging gaat per jaar voor alleen het nieuwe veld 5.337 euro huur betalen.

De aanvullingen op het sportpark zijn mogelijk omdat er nog voldoende geld was gereserveerd voor de plannen van Groot Sypel. Ook door het goed aanbesteden in voorgaande jaren, is er wat financiële speelruimte ontstaan. In het najaar van 2019 wordt er begonnen met het aanleggen van zowel de skeelerbaan als het voetbalveld.