Nieuwe parkeermogelijkheden naast Manege Rantrime in Hierden

Naast Manege Rantrime wordt een parkeerterrein gerealiseerd. Dit is mogelijk na goed en constructief overleg tussen de Rijvereniging De Randmeerruiters en de gemeente Harderwijk.

 Het college van B&W heeft ingestemd. Het gaat om een stuk grond aan de Tweede Parallelweg in Hierden

Tijdens wedstrijden moeten bezoekers nu gebruik maken van de openbare ruimte langs de weg. Dit leidt tot gevaarlijke en ongewenste situaties. Met de realisering van het parkeerterrein  wordt de verkeersveiligheid verbeterd. Tevens wordt tegemoet gekomen aan de klachten van omwonenden.  

Erfpacht Om de parkeermogelijkheid te realiseren wordt  aan het bestuur van de rijvereniging een perceel , ter grootte van ongeveer 4.237 m2 grond, in erfpacht uitgegeven. Op het perceel  wordt een deel van het bos, gelegen naast de manege, gekapt en ingericht als parkeerterrein. Het bos wordt elders in de gemeente Harderwijk gecompenseerd. Over de precieze locatie van het compensatiebos wordt nog nagedacht.   
Alternatief Een alternatief kan zijn om Manege Rantrime te herhuisvesten op een andere locatie met voldoende parkeergelegenheid. Dit is echter een dusdanig kostbare aangelegenheid dat dit geen reëel en haalbaar alternatief is.  

Duurzame oplossing Met de overeengekomen erfpacht staat de weg vrij om tot een duurzame oplossing te komen van het parkeerprobleem bij Manege Rantrime

Bronkhorst Wonen

Adresgegevens

Amperestraat 3
3846 AN Harderwijk

Telefoon

T. 0341-414774

Openingstijden

Ma 13.00 - 18.00 uur
Di 9.00 - 18.00 uur
Wo 9.00 - 18.00 uur
Do 9.00 - 18.00 uur
Vr 9.00 - 21.00 uur
Za 9.00 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info