Nieuwe meditatieleraar bij Centrum de Zin

​Centrum de Zin heeft een nieuwe - en professionele - meditatieleraar. Harderwijker Fons Verrijdt begeleidt voortaan eens per maand op een zondagavond een groep mensen die willen (leren) mediteren. De eerste keer is aankomende zondag 26 januari al.

“We hebben het zo druk met de rol die het dagelijks leven van ons vraagt, dat we ons gemakkelijk in dit proces verliezen”, weet Verrijdt.

“Daardoor kunnen er allerlei klachten ontstaan, waaronder stress, stemmingswisselingen en gezondheidsklachten zoals hartklachten en hoge bloeddruk. Je bent bezig met de uiterlijke wereld en verliest het contact met je innerlijke wereld, met wie je oorspronkelijk bent”.
Volgens de nieuwe meditatieleraar is meditatie bij uitstek het middel om weer in contact te komen met wie je oorspronkelijk bent. “De inzichten die hiermee gepaard kunnen gaan, stellen je in stat om langzaam maar zeker, in jouw tempo en op jouw manier, jezelf te transformeren in overeenstemming met je oorspronkelijke zelf”.

Meditatie leert je te ontstressen en tijd te maken voor jezelf, aldus Verrijdt. “Je gaat efficienter gebruik maken van je eigen energie. Je ontwikkelt meer aandacht en concentratie voor jezelf, je omgeving en de mensen om je heen”.

Voordeel is volgens Verrijdt ook dat je ontdekt dat antwoorden op (levens)vragen in jezelf besloten liggen. “Vaak kan je die oplossingen niet zien, doordat er gedachten of emoties voor zitten”.

Fons Verrijdt is 67 jaar en woont acht jaar in Harderwijk. Hij volgde een 4-jarige HBO-opleiding tot spiritueel therapeut aan de Academie voor Spirituele Integratie, waaraan hij ook de 2-jarige opleiding tot meditatieleraar succesvol afrondde.

Centrum de Zin wil met onder andere meditatie mensen helpen bij hun zoektocht naar zingeving. In het markante gebouw aan de rotonde ‘met de benen’, waar de Stationslaan en Verkeersweg samenkomen zijn ook regelmatig lezingen, filosofische cafés, klankschalenconcerten en inspirerende muziekavonden. Op de website www.centrumdezin.nl staat een overzicht van de veelal maandelijks terugkerende activiteiten, waarbij het ontmoeten van andere mensen met interessante ideeën een belangrijke rol speelt.

De meditatieavond op zondag 26 januari begint om 19.30 uur en duurt, inclusief een pauze van 20 minuten, tot ongeveer 21.30 uur. Deelname inclusief een kopje koffie of thee kost 7,50 euro.