Nieuwe entreeborden voor Ontmoetingstuin de Rietmeen

Afgelopen vrijdag was de feestelijke onthulling van de nieuwe entreeborden voor Ontmoetingstuin Rietmeen. Een enthousiast gezelschap genodigden, waaronder vrijwilligers en eregasten werden om 16:00 uur welkom geheten door wethouder Maarten Reckman en initiatiefneemster Willie Janmaat. 

Zij hadden lovende woorden voor de bijzondere ontwikkeling die de Rietmeen de afgelopen jaren heeft ondergaan

Nieuwe entreeborden Ontmoetingstuin de Rietmeen Harderwijk

De voormalige gemeentewerf is inmiddels veranderd in een lokaal paradijs waar iedereen gratis kan genieten van de populaire thema’s zoals het Verkeersplein, de Ravotterij, de Vlindertuin, de Paddenpoel, het Kerstbomenhotel en nog veel meer. Het is ongelofelijk wat met passie en keihard werken mede door de vrijwilligers is gerealiseerd.

Extra bijzonder omdat hiermee de missie van Ontmoetingstuin Rietmeen op een volkomen organische manier gestalte heeft gekregen; “het creëren van een plek waar ruimte wordt geboden aan burgers uit de omgeving om hun bijdrage te leveren aan een betrokken en duurzame samenleving. We bundelen talenten. Iedereen doet mee, ongeacht leeftijd of achtergrond, naar eigen wens en mogelijkheden.”

Ook wordt inmiddels ruimschots voldaan aan het doel; Een multifunctioneel gebouw in een groene omgeving waar burgers uit de omliggende wijken zich welkom en uitgedaagd voelen om activiteiten te ontwikkelen. In overleg met elkaar is veel mogelijk, zolang het bijdraagt aan een groene omgeving waar iedereen zich veilig voelt.” Inmiddels geniet een ruim publiek al jaren van de kernwaarden & kernkwaliteiten die hier telkens weer bijdragen aan die positieve, creatieve vibe. De spontane ontmoetingen en ontwikkeling van talent in die dynamische, idealistische, laagdrempelige en natuurlijke omgeving.

Wat betekent dit vrij vertaald?
Dat Ontmoetingstuin Rietmeen superleuke activiteiten & evenementen een podium geeft die jong en oud heel blij maken. Denk aan de bijzonder populaire Modderdag, Kleedjesmarkt voor de jeugd, Burendag, NlDoet, Gluren bij de Buren, knutselmiddagen, themafeesten en nog veel meer. Ondanks deze reeds verworven bekendheid en groeiende schare fans is de Rietmeen voor heel veel mensen nog een onontdekte plek. Vanuit haar functie PR & Communicatie voor de Rietmeen, zag Willie Janmaat hier kansen liggen aangaande een passende upgrade voor de entree.

Het doel?
Herkenbaarheid van de Rietmeen vormgegeven in een creatief, fris, vrolijk en uniek concept. Na groen licht van de overige bestuursleden vond zij een ‘partner in crime’ in het team van Inzpire, Design & Communicatie. Het eindresultaat is boven verwachting en is door wethouder Maarten Reckman en eregast Rens, een groot fan van de Rietmeen, onthult. Zijn afbeelding kijkt je vrolijk aan vanaf het infobord op het hek.

Nieuwe entreeborden Ontmoetingstuin de Rietmeen

Tezamen met de afbeeldingen van allerlei fijne momenten die zijn vastgelegd tijdens de activiteiten op de Rietmeen krijgen zij echt een podium op het ontwerp van Inzpire. Ook de thema’s die zich op de Rietmeen bevinden, zijn nu duidelijk zichtbaar vanaf de openbare weg. Het originele ‘tuintje met themaborden’ omzoomd door siergrassen, zijn een lust voor het oog. Herman & Hans, vrijwilligers op de Rietmeen hebben op bijzonder vakkundige wijze de installatie van het geheel verzorgd.

Na afloop was er een feestelijke toost met alcoholvrije bubbels. Een groot compliment was er van wethouder Maarten Reckman aangaande de herkenbaarheid van onze kernwaarden- en kwaliteiten die overal voelbaar is op de Rietmeen. Een gevoel van dankbaarheid en trots was een mooie afsluiting van deze happening.

Oude entree Ontmoetingstuin de Rietmeen
(Oude entree Ontmoetingstuin de Rietmeen)