Nieuwe educatieve centrum BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie officieel geopend (video)

Op maandagmiddag 11 april wordt het nieuwe educatieve centrum BITT Belevingscentrum Wetenschap en Technologie officieel geopend. 

Gedeputeerde Michiel Scheffer en Piet Mosterd, voorzitter Platform Techniek Noordwest Veluwe gaan de openingshandeling verrichten.


Voor het gebied van Noord Veluwe is een nieuwe organisatie opgericht die jeugd en jongeren gaat enthousiasmeren voor wetenschap en technologie, Stichting BITT (Beleving, Inspiratie, Techniek en Toekomst).  BITT heeft in Harderwijk een workshopruimte ingericht in een gedeelte van het gebouw van De Techniek Academie aan de Westeinde 100. Hier worden schoolgroepen ontvangen om een activiteit te doen waarbij zij ervaren dat bijna alles met techniek te maken heeft.
 
De workshops met aansprekende inhoud worden aangeboden aan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.  Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: plastic soup, klimaatverandering,  zorgrobot, dieren en programmeren. Het uitgangspunt is onderzoekend en ontwerpend leren. Creativiteit is erg belangrijk. Met deze dienstverlening helpt de organisatie de scholen in de regio om invulling te geven wetenschap en technologie in de lessen. Deze thema’s moeten per 2020 opgenomen zijn in het schoolcurriculum.
 
Het idee voor dit educatief centrum is besproken met vele organisaties in het onderwijs, overheid, bedrijfsleven en met maatschappelijke organisaties. Voor dit initiatief is een groot draagvlak. De Provincie Gelderland heeft een subsidie toegekend om het centrum op te zetten. Scholen dragen bij in de kosten van een workshop. Daarnaast zijn er veel bedrijven die materialen, menskracht en geld hebben toegezegd om BITT te kunnen blijven ontwikkelen. 

Belevingscentrum BITT Harderwijk