Nieuwe BMW 3 serie touring

De nieuwe BMW 3 serie touring is vanaf 28 september 2019 in de showroom bij Ekris.

De 6e generatie BMW 3 Serie Touring heeft zijn opwachting gemaakt! Al ruim 32 jaar is dit het sportieve succes van BMW. 

Een gespierde sportieve atleet, zo toont de nieuwe BMW 3 Serie Touring. Strakke, scherpe lijnen en een dynamische vormgeving. Hij is 76 mm langer dan zijn voorganger en ook in de breedte en hoogte is de auto iets gegroeid. De spoorbreedte voor en achter is ook gegroeid met respectievelijk 43 en 21 mm. Dit zorgt voor sportief en wendbaar rijgedrag.

Imposant front
De BMW 3 Serie Touring oogt imposant met zijn grote nierengrille, lage dubbele koplampen en een prominente voorbumper. We zien een opvallende knik in de onderrand van de koplampen en horizontale, T-vormige luchtinlaten.

Interieur
De BMW 3 Serie Touring is niet alleen van buiten sportief, ook van binnen voelt u de sportieve ambiance. Daar zorgt het nieuwe standaard sportstuurwiel  voor. Deze is met leder bekleed en voorzien van multifunctionele knoppen, duimsteunen en verchroomde delen. Verder herkent u het Control Display en het BMW instrumentenpaneel. Het dashboard heeft een lichte vormgeving met verchroomde sierlijsten.

Nieuw ontworpen stoelen geven extra ruimte rond de schouders en ook meer hoofdruimte dan de stoelen in de vorige BMW 3 Serie Touring. Achterin ondervinden passagiers meer beenruimte en een gemakkelijke in- en uitstap. De achterbank biedt plaats aan drie kinderzitjes. 

Innovatieve functionaliteit
De BMW 3 Serie Touring is natuurlijk geliefd om zijn omvangrijke bagageruimte. Deze is nog extra toegenomen bij het nieuwste model. Het totale laadvolume is toegenomen met 32 liter, dat maakt de totale inhoud maar liefst 500 liter.

Optioneel is Comfort Access te bestellen, waarmee de auto met de afstandsbediening automatisch ontgrendeld wordt wanneer de bestuurder in de buurt komt en bij het weglopen vergrendelt de auto vanzelf. Ook opent en sluit de achterklep automatisch met deze functie.

Het inladen van grote zware voorwerpen is gemakkelijker dankzij de bagageruimte die tot 112 mm breder is dan zijn voorganger en een 30 mm hogere opening heeft.

Uniek zijn de optionele anti-sliprails in de laadvloer. De rails komen automatisch omhoog zodra de bagageklep is gesloten. Daarmee is het schuiven van voorwerpen tijdens het rijden door de bagageruimte verleden tijd. 

Rijgedrag
Wat is er veranderd in het rijgedrag van de 3 Serie Touring, die altijd al een sportieve en comfortabele wegligging had? Het nieuwe model heeft een dynamische scherpte en een intensievere wendbaarheid en wegligging. Dit komt mede door een stijvere carrosserie en wielophanging. Daarbij is het zwaartepunt verlaagd en is het nieuwe model 10 kilogram lichter dan zijn voorganger.

De introductie van de slagafhankelijke demperregeling houdt de carrosserie veel stabieler bij het rijden over ongelijke wegen en bij een dynamische rijstijl in bochten. Optioneel zijn het verlaagde M Sportonderstel en het Adaptief M onderstel met elektrisch geregelde dempers leverbaar. Voor de liefhebbers van rust onderweg; standaard is de voorruit voorzien van geluiddempend glas, dat optioneel ook leverbaar is voor de zijruiten.

Hoogwaardige opties

De nieuwe BMW is op veel verschillende manieren te personaliseren. Bijvoorbeeld:
  • Optionele individuele lederen bekleding
  • Met leder bekleed dashboard
  • Automatische climate control met drie zones
  • Panoramisch glazen dak van 0,8 vierkante meter
  • Extra verwarming
  • Harman Kardon Surround Sound Sytem
  • Ambianceverlichting
  • Telefonie met draadloos opladen
Motoren en prijzen
Met de introductie in september komt BMW met drie benzine- en drie dieselmotoren. Per november komen er nog twee benzinemodellen en een dieselvariant bij. Volgend jaar zomer volgt ook een plug-in hybride versie van de BMW 3 Serie Touring.

BMW 3 serie touring Ekris Nijkerk Harderwijk Ermelo
 

Ekris BMW dealer MINI dealer

Adresgegevens

Patroonstraat 5
3861 RN Nijkerk

Telefoon

T. 033-2456114

Openingstijden

Ma 8.00 - 18.00 uur
Di 8.00 - 18.00 uur
Wo 8.00 - 18.00 uur
Do 8.00 - 18.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 9.00 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info