Nieuwbouw Hakron hoofdkantoor Harderwijk van start

De nieuwbouw van het Hakron hoofdkantoor en magazijn in Harderwijk is gestart. De Hakron organisatie blijft vol vertrouwen over de toekomst ondanks huidige instabiele tijden.

Hakron start nieuwbouw in Harderwijk

Met de onthulling van het projectbord door drie generaties Van ’t Slot, is het startsein gegeven voor onze nieuwbouw in Harderwijk samen met architect Albrecht Wijbenga.

De huidige logistiek en de afmetingen van de opstallen vormen een beperking voor efficiënte bedrijfsvoering, daarom is er gekozen voor nieuwbouw. Op het bedrijventerrein Lorentz III in Harderwijk komt het nieuwe gebouw te staan, bestaande uit een logistiek centrum en een kantoorgedeelte.

Exterieur
De nieuwbouw wordt gerealiseerd in een stalen geprofileerde plaat, waardoor er ribben in de gevels ontstaan, welke de gevel extra accentueren. De entree met vide en het restaurant zijn terug te zien in de gevel door het toepassen van een witte beplating. Hierdoor wordt de gevel als het ware opengevouwen en ontstaat er een verbinding met buiten. De vide met daklichten verbindt de entree op de begane grond met de kantoren en directie ruimten op de verdiepingen. Door deze vide ontstaat er een visuele verbinding tussen de verschillende verdiepingen.

Interieur
Centraal in de ontwerpgedachte van het interieur staat het HAKRON GROEN, Hakron als onderscheidende prominente speler temidden van de stoere bouw, gericht op de groene, duurzame, flexibele toekomst! Een open en uitnodigende entree is het visitekaartje met een rustige frisse uitstraling. In de bouwwereld is projectmatig samenwerken fundamenteel. Zo is ook de basisopzet van de plattegronden: een activiteits-gebonden professionele moderne werkomgeving met een heldere en flexibele indeling met duidelijke zones. In de kern het ontmoeten en samenwerken, daarom heen de trafficzones en aan de gevelzijde de kantoorruimtes met zicht naar buiten én naar binnen. Hier kan men zich goed terugtrekken om geconcentreerd te werken. De verbindingen lopen niet alleen horizontaal, maar ook verticaal. De vides en fraaie trappartij in de kern van het gebouw geven een prachtige doorkijk.

De nieuw locatie gaat ruimte bieden aan de Hakron-groep bestaande uit Hakron, producent en leverancier op het gebied van bouwtechnische materialen voor woning-, utiliteits- en civieltechnische bouwwerken. Daarnaast bestaat de organisatie uit: Hakron-Terwa, producent en toeleverancier voor de prefab-betonindustrie, Certacon, producent en toeleverancier van onder meer metselwerkondersteuningen en Innofix, dienstverlener in de afdichtings- en montagetechniek.

De komende periode zijn de ontwikkelingen rondom de bouw en verhuizing van Hakron te volgen via www.hakron.nl of op haar social mediakanalen.

Nieuwbouw Hakron in Harderwijk
Bron afbeelding: Wijbenga Tromp architecten en adviseurs