Nieuw tuinadvies helpt Harderwijkers gratis aan groenere tuin

Welke planten zijn geschikt voor mijn tuin? Waar moet ik welke boom planten? En hoe moet ik beginnen als ik mijn tuin aanpak? Voor dat soort vragen kunnen inwoners uit Harderwijk nu gratis terecht bij een tuinadviseur van duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. 

Deze professionele adviseur komt thuis langs, geeft onafhankelijk advies en maakt een tuinschets of plantenplan voor de tuin 

Inwoners die ‘iets’ met het verduurzamen van hun tuin willen doen, maar nog niet precies weten wat, konden al terecht bij de tuincoach van Veluwe Duurzaam. Deze enthousiaste vrijwilliger is een ‘groene buur’ en geeft handige tips en informatie over de subsidie voor de tuin.
Sinds deze maand is er een nieuwe adviesvorm beschikbaar: de professionele tuinadviseur. Deze adviseur is gespecialiseerd in het vergroenen van tuinen en heeft veel kennis van verschillende soorten planten.

Tuinschets
De tuinadviseur komt bij mensen thuis, denkt mee en maakt een plantenplan of tuinschets op maat. Hierbij wordt gelet op de schaduw- en zonkanten van de tuin en de planten die daar goed bij passen. De wensen van de inwoners worden hier meegenomen. Na het gesprek met een adviseur kunnen inwoners zelf aan de slag met hun tuin.

Water, plant en dier
Het doel van het tuinadvies is inwoners op weg te helpen hun tuin duurzaam in te richten binnen hun beschikbare budget. Daarbij wordt erop gelet dat er in de tuin ruimte is voor water, plant en dier. Zo wordt de tuin (nog) groener, levendiger en klimaatvriendelijker.

Tuinadvies aanvragen
Meer informatie over het tuinadvies en het aanmelden is te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/tuinadvies

Over Veluwe Duurzaam
Veluwe Duurzaam is het onafhankelijke duurzaamheidsloket van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing en het verduurzamen van hun woning, gebouw of tuin.

Tuinadvies
(Afbeelding Veluwe Duurzaam)