Nieuw in Harderwijk; Theater in de Kroeg

​Kom op zondag 2 februari tussen 14.30 en 18.00 uur naar de Markt (Harderwijk) en laat je verrassen door optredens van kleinkunstenaars, cabaretiers, stand up- comedians en theatermakers.

Terwijl je lekker van een drankje geniet in de Boterlap, Luigi’s, Baron, De Graaf van Gerle, Holy Moly of de Huiskamer van Het Oude Stadhuis wordt je getrakteerd op vlijmscherpe taalgrappen, absurde scènes, muzikaal cabaret of een intieme theatersolo.

Het nieuwe festival 'Theater in de Kroeg', dat wordt georganiseerd door Cultuurkust, Popschool, Horeca Ondernemers Markt en Stad als Podium, zorgt ervoor dat je een ongekend leuke middag hebt.  Waarom? Omdat de artiesten die optreden doorgewinterde theater in de kroegtijgers zijn.
 
Actrices Stella en Luus helpen je in een rap tempo van al je problemen af. Onhandige emoties, beginnende depressie of onbereikbare verlangens? Gewoon je bullet journal pakken en de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
 
Dahiana Candelo vertelt over haar reis naar Zuid Amerika die zij op aandringen van haar vader maakt. Hij vindt haar te westers en hoopt dat de hereniging met haar geboortegrond de Frida Kahlo in haar doet aanwakkeren.
 
Jeff Aendenboom speelt een voormalig predikant op zoek naar verlichting. Hij wil grip op zijn leven krijgen maar komt terecht in een dronkenmansdans vol verwarrende observaties en speciaalbier.

De eigenzinnige cabaretier Pieter Jouke laat je met zijn taalkronkel en briljante woordgrappen luisteren, nadenken, maar vooral veel lachen!
 
De scherpe teksten en pakkende liedjes van de 19-jarige Luuk Ransijn brengen op een luchtige manier een rauwe kant van de werkelijkheid onder woorden.
 
De flierefluitende rockster Roel C. Verburg is bewapend met een microfoon, gitaar en onvoorspelbare liedjes. Hij komt onverwachts uit de hoek als slechtste rapper van de straat, bezingt hoe het is om zijn eigen opa te zijn en tokkelt vol passie droogkomische verhalen.
 
Wandel van kroeg naar kroeg en maak de leukste optredens mee!
 
Na de voorstellingen kan je bij heerlijk dineren. Reserveer het ‘Theater in de Kroeg – diner’ bij een deelnemende locatie.

Foto Stella en Luus: Credits Stella en Luus
Foto Jeff Aedenboom: credits Rogier Bogaard