Nieuw cursusaanbod Cultuurkust online!

‘De zomer staat voor de deur, de vakantie is in zicht. Een mooi moment om even bij te komen en stil te staan bij wat jijzelf, jouw dochter of zoon zou willen doen na de zomervakantie’.

Aan het woord is Roelinka Schouwstra, Teamleider Vrije Tijd bij Cultuurkust, en eindverantwoordelijke voor het cursusaanbod.

‘Creatief bezig zijn is goed voor jong en ouder. Zelf muziek maken, dansen, schilderen, fotograferen of keramiek maken werkt ontspannend en geeft nieuwe energie. Je creativiteit aanspreken of je kind hierin stimuleren zorgt voor zelfvertrouwen, ontwikkeling en plezier’.

‘Cultuurkust helpt graag bij het ontdekken en ontwikkelen van creatief talent. Daarom bieden wij cursussen en workshops aan in alle kunstdisciplines en op ieder niveau. Ook voor seizoen 2019-2020 hebben we weer breed aanbod. Van muziek, dans, theater, tekenen/schilderen en fotografie voor kinderen, tot keramiek, edelsmeden, tekenen & schilderen, aquarelleren, beeldhouwen, fotografie, schrijven, acteren, dansen en filosoferen voor volwassenen’.

‘Jongeren tussen de 12 en 21 jaar die van theater houden kunnen via onze Jongerentheaterschool hun talent ontdekken en ontwikkelen. Van een oriëntatie klas tot de semi professionele jeugdtheatergroep Wolf, van masterclasses tot locatieprojecten, de Jongerentheaterschool van Cultuurkust is dé plek voor jongeren van verschillende niveaus om elkaar te ontmoeten en samen theater te maken’.

 ‘In het bijzonder wil ik ook ons aanbod voor speciale doelgroepen noemen zoals de cursus ‘Dansen met Parkinson’. Voor mensen met de ziekte Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is. In deze speciale danscursus staat het plezier ervaren van bewegen voorop. Samen met docenten Margriet Middel en Sandy Raaijmakers wordt er geoefend met  evenwicht, coördinatie, kracht en expressie’
 
‘Ook voor kinderen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking hebben we cursussen. Voor 8-15 jarigen die van dansen en toneelspelen houden is Podium Uniek er en volwassenen met een beperking die willen tekenen en schilderen kunnen terecht bij het kunstatelier KOM’.
 
‘Cultuurkust wil kunst en cultuur voor iedereen bieden. Met een breed aanbod hopen we dat te bereiken. Ons cursusaanbod voor 2019-2020 is bekend en staat nu online. Mensen kunnen zichzelf of hun (klein)kind nu al via www.cultuurkust.nl/cursussen inschrijven. Zodat ze zich tijdens de zomer  kunnen verheugen op al die inspiratie die komen gaat!’.

Voor meer informatie: www.cultuurkust.nl/cursussen