Niet langer ongevraagd folders door de bus

Om papierverspilling tegen te gaan, wil ChristenUnie Harderwijk, in navolging van de gemeente Amsterdam, een verplichte ja-ja sticker voor inwoners van Harderwijk.

Nu is er de nee-nee sticker (geen folders en geen huis-aan-huis bladen) of de ja-nee (wel huis-aan-huis blad, geen folders) sticker die inwoners zelf bij de gemeente af kunnen halen. Zonder aangegeven voorkeur krijgt men in Harderwijk alles.

“Ongeveer 34 kilo per jaar aan reclame materiaal, een nodeloze verspilling van papier en energie”, aldus de fractie van CU. Omdat bij veel mensen al dat papier linea recta de blauwe container weer in gaat, opteert CU voor een verplichte sticker voor alle inwoners. De ‘ja-ja’ sticker. Met die sticker op de brievenbus, ontvang je alles. Zonder sticker, als het aan CU ligt, alleen de huis-aan-huis bladen.

De Amsterdamse rechtbank heeft de verplichte ja-ja sticker goedgekeurd en de bezwaren van de folderbranche aan de kant geschoven, maar de folderbranche is in beroep gegaan. Dat weerhoudt CU er niet van te vragen aan het college van burgemeester en wethouders om ook in Harderwijk de verplichte sticker in te voeren.

Wil het college dat niet, dan wil CU graag weten welke andere mogelijkheden het college ziet om het papiergebruik aan banden te leggen. 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info