Niek van Weeghel wint Harderwijks Jeugdlintje 2020

Op vrijdag 20 november, tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikten burgemeester Harm-Jan van Schaik en kinderburgemeester Daan Boersma het Jeugdlintje uit aan de 20-jarige Niek van Weeghel.

Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn belangeloze inzet voor de Harderwijker samenleving. De uitreiking vond plaats in het Huis van de Stad van Harderwijk. 

Niek helpt samen met twee vrijwilligers mee aan het maken van Wonderfoons voor mensen met dementie. Het is een ouderwetse telefoon die is omgebouwd, zodat bij het kiezen van een nummer een liedje naar keuze wordt afgespeeld door de hoorn. Met het maken van de Wonderfoon draagt Niek bij aan het welzijn van ouderen. Zeker nu in coronatijd is de Wondertelefoon een goede uitkomst voor ouderen met dementie. Naast het maken van Wonderfoons, heeft Niek zich vanaf het begin van de coronacrisis ingezet voor verschillende klussen in en om de kerk. Elke zondag zorgt hij ervoor dat de online kerkdiensten door de leden te volgen zijn.  
 
De jury, bestaande uit onder andere het nieuwe en vorige kindercollege en de winnaars van het Jeugdlintje van de afgelopen twee jaar, heeft unaniem gekozen voor Niek. Dankzij zijn inzet geeft hij meer kleur aan het leven van veel ouderen met dementie.  
 
Met het Jeugdlintje waardeert de gemeente voor het vijfde jaar achtereen kinderen en jongeren die zich actief inzetten voor de samenleving en een voorbeeld voor anderen zijn.  

Jeugdlintje voor Niek van Weeghel gemeente Harderwijk 2020