Niek Bouwonderneming ontzorgt met korte lijnen bij compleet project

Door Marco Jansen - Bij een bouwproject komt veel kijken: een vergunningaanvraag, architect, constructeur in het voortraject en het aansturen van onderaannemers op de bouw. Als hoofdaannemer coördineert en realiseert Niek Bouwonderneming het complete project. „We ontzorgen de opdrachtgever van a tot z.”

Niek Bouwonderneming is het aannemersbedrijf van Niek Timmer (36)

De Harderwijker komt uit een grote bouwfamilie. Zijn broers zijn actief in de bouw en zijn vader Drees had vroeger bouwbedrijf Gerards Timmer. Zo kreeg Niek als kind het reilen en zeilen van de bouw van huis uit met de paplepel ingegoten. „Vanaf de lagere school ging ik al bij mijn vader aan de gang. Ik was meer buiten te vinden dan op school. Na de havo ben ik op mijn 18e bij mijn vader gaan werken en ’s avonds heb ik mijn aannemerspapieren gehaald bij de Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf (KOB) op Hogeschool Windesheim”, vertelt Niek, die vervolgens ging werken bij Pleijsier Bouw in Nijkerk.

Niek Bouwonderneming
(vlnr Niek Timmer, Caspar Kleine Deters, Rick Bakker en Marius den Besten)

Bij de middelgrote aannemer in Nijkerk en Genemuiden kreeg hij in 15 jaar steeds meer verantwoording en werkte zich op naar hoofduitvoerder. „Mijn laatste project was het Amsterdam RAI Hotel met 650 kamers. Als hoofduitvoerder was ik eindverantwoordelijk voor alles wat op de bouwplaats gebeurde. Hier liep 300 man en was ik de spin in het web. Eigenlijk wilde ik niet weg bij Pleijsier Bouw, het is een heel goede werkgever maar omdat ik meer ambities had, heb ik de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen en gingen de wegen scheiden.”

Dit bleek voor Niek de gouden oplossing. Hij schreef zich in mei 2021 bij de Kamer van Koophandel en heeft een kantoor aan huis aan de Diepegracht 3 en eveneens een kantoor in bedrijfsverzamelgebouw Green Offices aan de Goede Reede 1. „Hier kunnen we met medewerkers bij elkaar zitten en kunnen in een vergaderzaal mensen ontvangen.”
 
Korte lijnen
Inmiddels bestaat het bouwteam uit vier personen. Caspar Kleine Deters zit op kantoor als projectcoördinator, Rick Bakker is uitvoerder, Marius den Besten is coördinator kantoorzaken en Niek Timmer is directeur. Ze richten zich op de zakelijke markt: nieuwbouw en renovatie van utiliteitsbouw en appartementencomplexen voor beleggers en investeerders.

Marius den Besten (53) is voornamelijk intern bezig. Hij werkt daarnaast voor Drees Timmer. De vader van Niek gaat minder doen en richting zijn pensioen, waardoor Marius steeds meer werk bij Niek Bouwonderneming gaat oppakken. Vanaf januari 2023 coördineert hij de kantoorzaken en alles daaromheen. Hij houdt de website bij en neemt de digitalisering van het bedrijf voor zijn rekening. „We gaan steeds meer professionaliseren met softwarepakketten voor de projectbewaking en het maken van offertes.”

Projectcoördinator Caspar is er in januari 2022 in de binnendienst bij gekomen en is als financiële man verantwoordelijk voor inkoop en werkvoorbereiding. Rick Bakker is vanaf oktober 2022 de uitvoerder op de bouw en aanspreekpunt voor bouwzaken. Hij is dagelijks aanwezig op de projecten en geeft sturing aan alle onderaannemers die worden ingehuurd en op het project werken. Rick is verantwoordelijk voor de planning en de kwaliteit.

Marius: „Niek Bouwonderneming staat voor korte lijnen en een no-nonsense cultuur. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Als er vragen zijn, wordt het opgelost. Dat is een omgeving waar ik graag in werk. We zijn een groeiende organisatie en ontdekken samen hoe we de volgende stappen kunnen zetten. Ook zijn we met Landstede MBO bezig om een erkend leerbedrijf te worden.”
 
Transparant
Niek Bouwonderneming wil zich onderscheiden door het ontzorgen van de opdrachtgever van a tot z. Niek: „We pakken alles aan, zodat de opdrachtgever kan doen waar hij goed in is. Wij werken heel transparant met open begrotingen. We laten de calculatie zien en in het rapport kun je van elk onderdeel zien wat er voor gerekend wordt en hoeveel uur er voor staat. Bij de bouw komt veel kijken; wij kunnen veel betekenen bij de vergunningaanvraag en het inschakelen van een architect en constructeur, maar werken ook vanuit een bestaande tekening en constructie. Begin juni hebben we 15 nieuwbouwappartementen en een winkelruimte opgeleverd in het centrum van Apeldoorn. Hier hebben we keukens geplaatst, vloer- en wandafwerking gedaan en is het project sleutelklaar opgeleverd. Zowel aan de voor- als achterkant kunnen we door de korte lijnen met zijn vieren veel betekenen.”
 
Nieuw pand
Niek Bouwonderneming is voornemens volgend jaar een nieuw pand te betrekken op Lorentz III. Niek: „We groeien nu uit ons jasje en willen onszelf op de nieuwe locatie nog meer neerzetten. Met het bouwteam willen we groeien naar maximaal tien man om mooie projecten neer te zetten. Die kunnen wat ons betreft niet groot genoeg zijn, maar de organisatie blijft klein en compact.”
 
Niek Bouwonderneming
Diepegracht 3
3844 DA Harderwijk
06-29361490
www.niek-bouwonderneming.nl
[email protected]

Niek Bouwonderneming
(vlnr Rick Bakker, Caspar Kleine Deters, Marius den Besten, Niek Timmer)
 

Niek Bouwonderneming B.V.

Adresgegevens

Zeppelinstraat 37
3846 CL Harderwijk

Telefoon

T. 06-29361490

Meer info