NewShape Beauty & Wellness maakt grote stappen!

Sinds september 2012 bevindt Esther Joustra zich, met haar bedrijf NewShape Beauty & Wellness, op Landgoed Stakenberg in Elspeet. Sinds dien maakt ze grote stappen en blijft ze toch kleinschalig!

Wat ooit begon als een plek waar je, als eerste op de Veluwe, de Cryolipolyse behandeling kon ondergaan, is nu dé plek ontstaan waar je naar toe gaat voor leuke wellness evenementen, massages, retraite, bodywraps en nog veel meer. Mensen blijven altijd met hun uiterlijk bezig. Vandaar dat Joustra vrij snel een gat in de markt zag met de Cryolipolyse behandeling (lokaal centimeters verliezen door bevriezing). 

Bodywrap

Na een opleiding tot Cryospecialist en de aanschaf van het CoolipoTwin apparaat (het apparaat heeft een Medische classificatie, net als de andere apparatuur waar Joustra mee werkt ), wordt er nu weer een nieuwe behandeling aangeboden: de Bodywrap.
 
Met de Bodywrap kun je op een verantwoorde manier afslanken, ontgiften, verstrakken of cellulitis verminderen. Door de combinatie van compressietherapie is deze behandeling uiterst succesvol (ook voor mensen met lipoedeem). 

Goed gesprek

‘Tijdens de behandelingen is er ook altijd ruimte voor een goed gesprek. Tijdens die gesprekken komt toch vaak naar voren dat mensen zich niet lekker voelen: ik heb het te druk, de werkdruk is (te)hoog, last van stress, geen tijd voor mezelf. Op basis van deze signalen startte Joustra met Stilte wandelingen en Yoga in de openlucht. 

Stilte Wandeling

In onze gejaagde wereld waarin ‘moeten’ centraal staat, verliezen we vaak het contact met de subtiele, mooie ervaringen van alledag die rust en een vredig gevoel geven: het zingen van vogels, de warmte van zonnestralen, de geur van natte aarde.
 
Tijdens de Stilte wandelingen merken we hoe moeilijk het soms voor mensen is om stil te zijn, niets te zeggen en gewoon te zijn en te genieten. Aan het einde is het iedere keer weer verrassend om te zien hoe goed het mensen doet om even een te zijn met zichzelf en de natuur (al is het maar 60 min.).

Yoga

In juni werd er voor de 1ste keer gestart met Yoga in de natuur. Een briesje door je haren, het zonnetje in je gezicht en de fluitende vogels als achtergrondmuziek, maakten de lessen tot een feestje voor je zintuigen. De extra zuurstof van de buitenlucht geeft je nog meer levensenergie. Yogales in de natuur, brengt je met jezelf en je omgeving in balans.

Omdat deze yoga lessen in de natuur zo’n succes waren, besloot Joustra in het najaar ‘Yoga & Tea’ te oprganiseren (26-09 en 31-10). Eerst heerlijk actief zijn in de natuur en dan lekker bijkletsen onder het genot van de inmiddels beroemde Veluwse Heidethee van Landgoed Stakenberg.

Het signaal

Toch wilde Joustra nog meer bieden...proberen iets structureels bij mensen te veranderen. Haar clienten gaven tenslotte het signaal al af. Eigenaresse Esther Joustra:  ‘In de huidige maatschappij draait alles om prestatie, snelheid, efficientie....en vooral niet om jezelf, ons eigen welzijn of die van onze medemens. Veroorzaakt door o.a. de 24-uurs economie en de huidige situatie van de wereld economie, worden wij als mens geleefd in plaats van dat we LEVEN. Daarom ben ik er van overtuigd dat er een behoefte is (of eigenlijk een noodzaak is) om een plek te bieden waar onze medemens (inclusief collega’s en wij zelf) wordt geleerd weer bewust te voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Een plek creeren waar je even weer tot jezelf kunt komen, op adem kunt komen......

Wegwijzers

Met die gedachte in haar achterhoofd ging Joustra met haar Wegwijzers binnen NewShape om de tafel, om te kijken wat de mogelijkheden waren binnen haar team. ‘Ieder heeft zijn eigen expertise en samen kunnen we heel veel! Dat was ook de reden dat ik in 2013 op zoek ging naar partners met andere kennis dan ik zelf, welke elkaar konden versterken. En zo ontstond: ‘Retraite op Stakenberg’. 

Retraite

Als iemand vroeger de behoefte voelde om zich te bezinnen na bijvoorbeeld een ingrijpende gebeurtenis, ging hij/zij op retraite. Men trok zich tijdelijk terug uit het dagelijkse leven met als doel geestelijke verdieping en om tot rust te komen. Vroeger waren dat vaak kloosterretraites, omdat kloosters vaak op afgelegen plaatsen in de natuur liggen. De omgeving en de rust zorgden voor de juiste basis voor zo’n retraite.

Landgoed Stakenberg is ook zo’n locatie. Midden in de natuur, ver weg van de drukke stad, heerlijk midden in het bos en aan de hei. Van 23-25 oktober organiseren we samen met Landgoed Stakenberg een gevarieerd en leerzaam retraite programma voor jou onder begeleiding van de volgende Wegwijzers: NLP Coach, Doorbraakcoach, intuitieve coach, Yoga lerares, meditatie lerares, masseurs.

Website

Op haar website www.newshapebeautyandwellness.nl vind je onder het kopje agenda, alle activiteiten binnen het bedrijf. Of haar ideeën een succes gaan zijn? ‘Zeker weten en helemaal op zo’n unieke stek als Landgoed Stakenberg. Veel van haar ideeën worden al in de omgeving overgenomen....en een groter compliment kun je niet krijgen!’

NewShape Beauty & Wellness
Stakenberg 86
8075 RH Elspeet
T: 06 22 72 33 80

Bodywrap NewShape Beauty en Wellness Elspeet