Negen Harderwijker brandweerlieden Koninklijk onderscheiden

Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft vrijdagavond 7 februari een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Reint van de Bunte, Bart Hoeve, Gerrit Juffer, Hans de Moes, Gerrit Prophitius, Hans Schoot, Bert Vos, Koos Vos en Rudi van Zetten. 

Koninklijke Onderscheiding Brandweer Harderwijk 2020
Bekijk onderaan het bericht alle foto's van de Koninklijke Onderscheidingen.

Alle negen maken ze onderdeel uit van het brandweerkorps Harderwijk. De uitreiking vond plaats tijdens de korpsavond van het brandweerkorps.

In zijn toespraak onderstreepte de burgemeester zijn waardering voor het grote maatschappelijke belang van de brandweer: ‘Overal in de wereld zijn brandweermensen paraat om grote en kleine branden te bestrijden, hulp te verlenen en medeburgers te ondersteunen. En extra bijzonder vind ik het wanneer mensen zoals jullie dat vrijwillig doen’.
 
De negen onderscheiden brandweermannen zijn meer dan 20 jaar actief als vrijwilliger bij het korps. Ze hebben zich met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en enthousiasme ingezet voor de veiligheid in de samenleving. Ze zijn als waardering daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Reint van de Bunte
Reint van de Bunte

Bart Hoeve
Bart Hoeve

Gerrit Juffer
Gerrit Juffer

Hans de Moes
Hans de Moes

Gerrit Prophitius
Gerrit Prophitius

Hans Schoot
Hans Schoot

Bert Vos
Bert Vos

Koos Vos
Koos Vos

Rudi van Zetten
Rudi van Zetten