Nederland Leest korte verhalen

Bibliotheek Noordwest Veluwe geeft verhalenbundel cadeau van zondag 1 november t/m maandag 30 november 2015 aan haar leden vanaf 18 jaar. 

Nederland Leest viert in november 2015 haar tiende editie met het korte verhaal

Auteur A.L. Snijders, de bekende auteur van korte verhalen en zeer korte verhalen, stelde een verhalenbundel samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis. Deze verhalenbundel geeft de Bibliotheek NW Veluwe tijdens de campagneperiode 1 november t/m 30 november 2015 cadeau aan haar leden vanaf 18 jaar. Ook wordt er een workshop korte verhalen schrijven georganiseerd!

Speciaal in dit jubileumjaar verschijnt er in elke provincie een aparte editie: de Nederland Leest-bundeling van A.L Snijders, aangevuld met een speciaal katern van onze eigen provincie. Voor Gelderland hebben  Jan Siebelink en Thomas Verbogt hiervoor verhalen aangeleverd. Behalve als ‘gewoon’ fysiek boek is de bundel ook beschikbaar als e-book, luisterboek en grootletterboek.

Workshop korte verhalen schrijven

Voor iedereen die zelf korte verhalen schrijft en daar wel wat hulp bij kan gebruiken organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe een workshop Korte verhalen schrijven, onder leiding van Margriet Breet. Margriet is kinderboekenschrijfster, docent creatief schrijven, theatermaker en docent drama.

In 2 zaterdagochtenden ga je aan de slag met het creëren van een personage, leer je d.m.v.  inspirerende en creatieve opdrachten  wat er nodig is om zelf een Zeer Kort Verhaal á la A.L. Snijders te maken, een Six Word Story te bedenken of een iets langer kort verhaal te schrijven. En last but not least ga je naar huis met opdrachten waar je langere tijd mee vooruit kunt.

Deze workshop bestaat dus uit 2 bijeenkomsten, die plaatsvinden op zaterdag 7 en 21 november, 10.30-12.30 uur in Bibliotheek Harderwijk. De kosten hiervoor bedragen € 15,00 per deelnemer (incl. koffie/thee). Minimum leeftijd deelnemers is 16 jaar. Maximum aantal deelnemers 20.
Je kunt je voor deze workshop t/m 31 oktober aanmelden via kaartverkoop(at)bibliotheeknwveluwe.nl. Wacht niet te lang, want vol is vol.

Zeer korte leesavond met lange nazit

Schrijf je zelf al korte verhalen en wil je die ten gehore brengen? Vind je het leuk om een kort verhaal van je favoriete schrijver voor te lezen? Kom dan naar de zeer korte leesavond met lange nazit.

In Bibliotheek Nunspeet krijg je op vrijdagavond 6 november de gelegenheid om in maximaal 5 minuten je favoriete, al dan niet zelfgeschreven, korte verhaal te presenteren. Het moet wel gaan om een verhaal geschreven voor volwassenen. Maak gebruik van het podium dat de bibliotheek je biedt. Of kom lekker luisteren naar de verhalen.

De toegang voor schrijvers en publiek is gratis, en de leesavond begint om 20.00 uur. Om de avond goed te kunnen indelen en de schrijvers te kunnen introduceren is aanmelden gewenst: kaartverkoop(at)bibliotheeknwveluwe.nl
Nederland leest korte verhalen