Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers op de Veluwe

Natuurmonumenten Noordwest-Veluwe zoekt vrijwilligers natuurbeheer voor de natuurgebieden Veluwemeerkust, Leuvenumse Bossen, landgoed Oud Groevenbeek, landgoed Oldenaller en Zwartebroek. 

Mannen en vrouwen die graag de handen uit de mouwen steken en in de buurt van de natuurgebieden wonen.

Buiten aan de slag
De vrijwilligers gaan samen met andere vrijwilligers aan de slag in natuurgebieden in Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Nijkerk en Barneveld. In wederzijds overleg wordt bepaald waar de werkzaamheden plaatsvinden. De organisatie kan een flink aantal enthousiastelingen gebruiken. Zo zijn er in de Veluwemeerkust, het gebied tussen Nunspeet en Harderwijk, alleen al tien tot vijftien vrijwilligers nodig. Op de andere locaties ongeveer vijf personen.
 
“Het werk bestaat uit het zagen of snoeien van jonge bomen en struiken, maaien, verslepen van takken, het verwijderen van jonge bomen die oorspronkelijk niet in Nederland voorkomen en het onderhoud van recreatieve voorzieningen en rasters. Het is werk dat er echt toe doet en waarbij we alle hulp goed kunnen gebruiken” vertelt boswachter Marcel Kwant.
 
Gezellige werkomgeving
Natuurmonumenten biedt een gezellige en veilige werkomgeving, werkkleding, de mogelijkheid om een training te volgen, kilometer vergoeding, en een vrijwilligerspas voor korting op activiteiten en producten van Natuurmonumenten.
 
Meer informatie en aanmelden
Meer informatie is te vinden op: www.natuurmonumenten.nl of stuur een mail naar de boswachter vrijwilligerscoördinatie, Rianne Hagenbeek: r.hagenbeek@natuurmonumenten.nl