Nationaal Schoolontbijt met kinderburgemeester en burgemeester van Harderwijk

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vond ook het Burgemeestersontbijt in Harderwijk plaats. Bekijk de video.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik en kinderburgemeester Isabella Hoeve hebben op donderdag 7 november samen met de leerlingen van basisschool de Bron van een gezamenlijk ontbijt genoten.

De burgemeester betaalt symbolisch voor het ontbijt met een donatie aan ‘Het vergeten kind', tijdens het ontbijt werd een cheque onthult van € 250,-. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden, aandacht krijgen en zich op hun toekomst kunnen richten.
 
Het Burgemeestersontbijt in meer dan 200 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Met het jaarthema ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en de stichting Het vergeten kind zien dat het ontbijt iets is wat voor iedereen erbij hoort.

Burgmeesterontbijt