Na standbeeld bij stadhuis nog meer eer voor Eibert den Herder

Theo Bakker vertelde onlangs in het Harderwijkse Zaken Weekjournaal over de tentoonstelling van Eibert den Herder in het Stadsmuseum. Volgens Bakker was Den Herder een van de mannen die Harderwijk aantrekkelijk heeft gemaakt voor toeristen.

Den Herder was destijds faliekant tegen inpoldering van de Zuiderzee, maar dat was volgens Bakker omdat hij een groot deel van zijn brood verdiende met zijn visdrogerij.

Inpoldering was voor hem zakelijk gezien een slechte zaak. Toen bleek dat hij het niet tegen kon houden, is Den Herder degene geweest die zich hard heeft gemaakt voor de vaargeul. “Waardoor Harderwijk goed bereikbaar voor handelaren en toeristen”, aldus Bakker. Ook is hij na de inpoldering de Holland-veluwelijn begonnen. “Een passagierslijn tussen Harderwijk en Amsterdam.”

Volgens Bakker is het mede aan Den Herder te danken dat Harderwijk een toeristische trekpleister is geworden.

Dat alles en meer was voor Theo Bakker reden om voor te stellen de nieuwe Strandboulevard te vernoemen naar Eibert den Herder, de Eibert den Herderboulevard. Hij deed zijn relaas in de Stentor van afgelopen dinsdag. Vandaag lieten ondernemers aan de boulevard zich in de Stentor horen. Ze zien geen heil in de vernoeming en hadden liever gezien dat Bakker eerst hen had gepolst, voor hij dit voorstel deed. Een conservatief figuur als Den Herder past niet bij een plek als de boulevard, vinden de ondernemers.

Wat denkt u? Verdient Eibert den Herder postuum deze eer, of moet de Strandboulevard gewoon Strandboulevard blijven heten?

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info