Muzikale start Korenslag Binnenstad Harderwijk

Aan het koor “People United” afgelopen vrijdag de eer om de muzikale aftrap te nemen van Korenslag, een nieuwe activiteit in de Binnenstad van Harderwijk. 

Lokale en regionale koren gaan tijdens Korenslag met elkaar de muzikale strijd aan voor de titel “Beste koor 2016”.

Zaterdagmorgen was het de beurt aan de Aalzangers. Hun bekende reportoire over het Harderwijker Vissersverleden maakte een goede indruk op de jury. Ook Xpress 4You, een gospelkoor uit Zeewolde, wist indruk te maken. “Een enthousiast koor die hun boodschap overtuigend wist te brengen. Ook de muzikale ondersteuning was goed”, aldus een van de juryleden. Het winkelend publiek wist de optredens ook erg te waarderen. 
De Aalzangers tijdens Korenslag Harderwijk

Tweede voorronde op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober

Komende vrijdag, 21 oktober, start de tweede voorronde met om 19.00 uur het koor Mixsing. Om 20.00 uur starten de Dolphin Barbermates hun optreden. Zaterdag staat om 13.00 uur het Pop&Rockkoor op het bordes van het Oude Stadhuis, gevolgd door C-Us-Sing om 15.00 uur. Op de Facebookpagina Binnenstad Harderwijk en de website www.heerlijkharderwijk.nl staat meer informatie en een overzicht met de aanvangstijden. 

Welk koor gaat met de hoofdprijs naar huis?

De halve finale en de definitieve finale zullen plaatsvinden op het bordes van het Oude Gemeentehuis op de Markt op zaterdag 29 oktober, aanvang 12.00 uur. Een deskundige jury zal, samen met 5 mensen uit het publiek, uiteindelijk beslissen welk koor met de prijs naar huis gaat.
 
Korenslag is een activiteit van de St. Centrummanagement, in prettige samenwerking met Popschool Harderwijk

Xpress 4You gospelkoor uit Zeewolde tijdens Korenslag Harderwijk
Xpress 4You gospelkoor uit Zeewolde