Muziekpodium Estrado en Fête de la Musique

Op zaterdag 23 juni vindt het jaarlijkse Fête de la Musique weer plaats in en rond het centrum van Ermelo. 

Op meerdere podia, verspreid door heel Ermelo zijn er weer tal van verschillende optredens te bewonderen. Dit jaar is één van die podiums volledig geprogrammeerd door het muziekpodium Estrado uit Harderwijk.

“Het is fijn om als podium zichtbaar te zijn en mensen te laten zien wat er allemaal binnen de muren van zo’n popzaal gebeurd, daarom programmeren we talentvolle bands die in Estrado repeteren”, aldus Ralf Leemeijer, initiatiefnemer van deze samenwerking en programmeur van Estrado.
 
Programma Estrado Fête de la Musique
Om 11:00 uur beginnen wij met de presentatie van ons talentontwikkelingstraject PlugIn. Hier staan jonge muzikanten die een talentontwikkelingstraject bij ons hebben gevolgd op het podium onder begeleiding van professionele artiesten en spelen ze een set van 30 ongeveer minuten.

Tessa Meester met haar band Soulmates speelt om 12:00 uur. “Tessa heeft in het verleden meegedaan aan de Muzikantenprijs en sinds die tijd zie ik haar alleen maar groeien als artiest. Ze is daar ook erg gedreven in en dat is goed om te zien. Daarom verdient zij ook zeker een plek op ons podium” aldus een enthousiaste Ralf.
 
Daarna gaat om 13:00 uur het volume omhoog met de band Ed’s Garage die furore maakte tijdens Local Heroes in Estrado. Bij deze band spat het plezier van spelen van het podium. De band Keef speelt om 14:00. Deze band speelt akoestische covers van country, pop en rock.
 
Dan gaat om 15:00 uur het tempo echt omhoog en speelt Hole Shot. Zanger Hugo is al meer dan tien jaar werkzaam bij Estrado en heeft sinds kort deze band. Logisch dat hij op dit podium staat. Hun optredens staan bekend om brommers, bier en stevige gitaren.
Als laatste spelen de deelnemers van PlugIn om 16:00 nog een set.
 
Nieuwe koers Estrado
Deze samenwerking past in de nieuwe koers van Estrado om vaker zichtbaar te zijn en podiums te programmeren buiten hun eigen pand om zo jong talent meer kansen te geven op goede speelplekken. Dit jaar was Estrado al op Koningsdag in Harderwijk te zien op de Vischmarkt en programmeren ze ook weer een podium tijdens de Aaltjesdagen op de Stille Wei in Harderwijk.
 
Het podium van Estrado staat op het Stationsplein naast de Halte. Het begint om 11:00 uur en gaat door tot 17:00 uur. 

Fête de la Musique Ermelo ziet de samenwerking als een win-win-win situatie, en is enorm blij met dit initiatief.

“ We willen heel graag het stationsplein meer ‘smoel’ geven, en daar past Estrado perfect bij”, aldus Dick van Leeuwen namens de Stichting Ermelose Muziekfeesten die elk jaar FdlM organiseert. “ Hiermee geven we jong talent een kans,  hopen we op meer aanloop op het stationsplein, waardoor de Horeca ook daar tevreden terug kan kijken op dit festijn na afloop.” Aldus van Leeuwen.

Kortom. Een mooie aanvulling op dit grootse muziekfeest met 34 speellocaties, bijna 90 groepen en zo’n 1250 artiesten.
Dus kom zaterdag 23 juni gezellig naar Ermelo, en geniet van al dit moois.  

Fete de la musique Ermelo