Muziekcursussen voor kinderen starten binnenkort!

Jong geleerd is oud gedaan. Op jonge leeftijd muziek leren maken legt een basis waar je de rest van je leven plezier aan kan beleven. Daarom biedt Cultuurkust muziekcursussen voor kinderen in de gemeenten Nunspeet, Elspeet, Harderwijk, Hierden en Ermelo. 

Al vanaf de leeftijd van 1 jaar kunnen kinderen het plezier van zelf muziek maken ontdekken.

Zingen, klappen en bewegen op muziek … baby’s en peuters vinden het heerlijk. Samen met je kind (of kleinkind!) dansen, luisteren, zingen en muzikale spelletjes doen. In de cursussen Dreumes Muziek en Peuter Muziek wordt spelenderwijs gewerkt aan gevoel voor muziek.
 
Voor kinderen van 6/7 jaar en 8/9 jaar zijn de cursussen Algemene Muzikale Vorming een goede kennismaking met muziek. Deze cursus is speciaal voor kinderen die nog te jong zijn om een instrument te bespelen of die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. Allerlei muzikale begrippen worden op speelse manier behandeld.  Ook maken de kinderen in de les uitgebreid kennis met de verschillende muziekinstrumenten.
 
Voor 8 -12 jarigen die specifiek een instrument willen leren spelen en graag samen met andere kinderen muziek willen maken is er het Kinderorkest. Er kan gekozen worden uit viool, cello, fluit, klarinet, trompet, hoorn en slagwerk. In 10 lessen leren de kinderen de basisbeginselen met als afsluiter een optreden in een echt orkest!

Tieners in de leeftijd van 10-14 jaar die gitaar willen leren spelen kunnen meedoen aan de Basiscursus Gitaar. In 10 lessen leren ze noten lezen, houding en techniek. De liedjes die worden aangeleerd, variëren van klassiek tot eigentijds. De kinderen krijgen een gitaar mee naar huis zodat ze thuis kunnen oefenen. 
Voor meer informatie en inschrijven: www.cultuurkust.nl/cursussen