‘Museumstukken gezocht voor Nederlands Palingmuseum’

Zoals het er naar uit ziet, gaan we onze planning halen; en kunnen we aankomende zomer de eerste bezoekers in het Palingmuseum ontvangen’. Aldus de trotse Dries van den Berg, palingroker en uitbater van het in Harderwijk gevestigde palingmuseum.

Het wordt een spectaculair museum, waar het voor jong & oud interessant is.

We hebben er een professioneel museumprojectbureau bij betrokken, zodat we een mooie en eigentijdse expositie kunnen gaan presenteren.
 
Voor de entree komt een heuse Zuiderzeeschokker te liggen, die momenteel wordt opgeknapt door de kinderen van MijnSchool te Harderwijk.
We willen van vangst tot aan verkoop, het hele palingproces van toen en nu; in beeld brengen voor de bezoekers. We hebben al veel leuke museumstukken, maar we zijn nog op zoek naar een aantal mooie aanvullingen om te presenteren. 

Daarom willen we hierbij een oproep doen aan een ieder, om museumwaardige stukken in bruikleen te geven voor onze expositie.

Denk hierbij aan alle mogelijke Paling gerelateerde materialen vanaf de Zuiderzeetijd tot nu. Het kunnen foto’s of schilderijen zijn; maar ook zaken die te maken hebben met Palingvisserij, Palingroken, Palingconsumptie, het vissersleven, etc. In het bijzonder zoeken we scheepsmodellen, in de vorm van de eerste stalen vissersschepen. 

Het museum wordt gratis toegankelijk, en zal het gehele jaar geopend zijn. Hoe bijzonder zou het zijn als alle bezoekers uw museumstuk kunnen bewonderen!
 
Mocht u iets bijzonders hebben? Stuur dan een mailtje naar paling@driesvandenberg.nl  

Nieuwbouw Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg Harderwijk palingmuseum

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma 9.00 - 18.30 uur
Di 9.00 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info