MPeople: dé HR-partner voor het MKB

​Afgelopen week sprak Harderwijkse Zaken met ondernemer Maarten van Panhuis. Hij startte in 2020 MPeople, dé HR-partner voor het MKB in Nederland.

“De afgelopen jaren veranderde de wet- en regelgeving veelvuldig en merkte ik vanuit mijn netwerk de groeiende behoefte van de ondernemer om het HR-gedeelte goed geregeld te hebben”.

“Maar HR is complex en vraagt ontzettend veel energie als je niet precies weet wat je moet doen. Wij willen dit van de ondernemer overnemen en de complete invulling op ons nemen”, vertelt Maarten.



Dezelfde risico’s als grote(re) bedrijven
Waar je zou denken dat het voor een MKB’er juist minder werk behoeft om de personele zaken geregeld te hebben is het tegendeel waar. Maarten licht toe dat een MKB’er dezelfde plichten, rechten en risico’s heeft voor zijn werknemers als grote corporates. “Het verschil is dat zij een eigen HR-afdeling hebben. Iets waar bij een middelklein bedrijf geen budget voor is en ze dus ook de kennis en kunde niet in huis hebben. Vanuit mijn ervaring weet ik dat wanneer het misgaat, het vaak al te laat is. Dit kan zijn bij een controle, langdurige ziekte, juridische zaken of een conflict. Opeens ben je verzeild geraakt in een situatie die veel geld kost als het intern niet goed geregeld blijkt te zijn. Zo ontstond bij mij het idee om deze uitdaging bij ondernemers volledige invulling te geven, maar dan voor een prijs die voor hen betaalbaar is”.

Als je gebruik maakt van de diensten van MPeople is het niet nodig om een eigen HR-afdeling op te zetten. Het team van Van Panhuis kijkt proactief mee naar alle HR-vraagstukken. Dit kan ontzettend veel geld besparen omdat veel MKB’ers hun personeelszaken laten regelen door derden, waarbij het ene gedeelte bijvoorbeeld door een advocaat wordt verzorgd en een ander deel de accountant. “Zonde en onnodig” , aldus Maarten. “Ik geloof dat ondernemers op hun belangrijkste kapitaal, hun medewerkers, te veel geld uitgeven terwijl het heel anders kan. Wij kijken intern van heel dichtbij mee, maar lopen niet in de weg. We regelen het gewoon, zodat zij er geen omkijken meer naar hebben” .

Your challenge is ours!
Inmiddels draait MPeople op volle toeren en groeien ze razendsnel. Samen met zijn team van professionals zorgt Maarten ervoor dat de HR-management oplossingen simpel en flexibel toegankelijk zijn en blijven. Ze werken vooruitstrevend en proactief. “Natuurlijk besef ik mij dat het voor ondernemers soms spannend is om de eerste stap te zetten. Helemaal omdat het vaak onbekend terrein is. Aan ons de taak om hen te overtuigen van de meerwaarde van MPeople. Heb je een kleine vraag? Dan beginnen we gewoon klein. Daar lopen wij niet voor weg. Ik ben opgevoed met een stukje no-nonsense en boven alles eerlijk zijn. Doen wat je belooft. Dat wil ik uitstralen met MPeople, zodat we met onze relaties bouwen aan een toekomst waarbij zij zich focussen op hun passie, en wij op die van ons”.

MPeople

Adresgegevens

Daltonstraat 42
3846 BX Harderwijk

Telefoon

T. 085-4853510

Meer info