Motie tegen troep op strandjes Stadsweiden

Door Petronella Polinder - Stadspartij Harderwijk Anders is helemaal klaar met de verwaarloosde bootjes en halve surfplanken op en rond de strandjes van het Wolderwijd, in de wijk Stadsweiden. 

Voor Rijkswaterstaat is de handhaving niet een eerste prioriteit, de gemeente mag in het water niet handhaven, dus de troep blijft maar liggen.

Door middel van een motie, die Jack van Zundert, met de VVD als mede-indiener, vanavond tijdens de raadsvergadering inbrengt, wil de partij oproepen tot actie.

De motie dwingt de gemeente op om op de strandjes te handhaven en de kosten daarvan op de eigenaar te verhalen, als die te herleiden is. Maar ook Rijkswaterstaat moet in actie komen. Als de motie wordt aangenomen, krijgt Rijkswaterstaat dertig dagen de tijd om in het water te handhaven. Doen ze dat niet, zo zegt de motie, zal de gemeente gaan handhaven en de kosten daarvan op Rijkswaterstaat verhalen.

“Dat is juridisch misschien niet waterdicht, maar het is wel ons voornemen. Dagblad de Stentor heeft Rijkswaterstaat gebeld en daar gaven ze aan graag met ons in gesprek te willen. Dat is wat wij ook willen, wat we hiermee beogen. Met elkaar in gesprek gaan, zodat het opgelost wordt.”

Want het kan zo niet langer, vindt Van Zundert. “Het is beschermd natuurgebied en er liggen bootjes in te verrotten. Wellicht een aantal met buitenboordmotor, wat betekent dat er allemaal olie in het water komt.” Ook komt het recreatieseizoen er weer aan, kinderen gaan op de strandjes en in het water spelen. “Dat kan op deze manier echt niet.”

Van Zundert denkt dat de motie het vanavond wel gaat halen. “Hier kan bijna niemand tegen zijn.” Ook denkt hij dat het college van burgemeester en wethouders er wel “sympathie” voor heeft. “Al zullen ze sommige dingen anders willen verwoorden.” Het gaat hem er vooral om dat het gesprek op gang komt. “Dan zijn we al heel ver.”

Boten strandjes Stadsweiden

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info