Mosselfeest op strandeiland groot succes

Afgelopen zaterdag vond op het strandeiland van Harderwijk, het eerste Vischafslag mosselfeest plaats.

Bijna 400 aanwezigen genoten ondanks het druilerige weer, van heerlijke vers gekookte Zeeuwse Mosselen.

Deze werden op 3 diverse bereidingswijzen uitgegeven, vanuit verschillende kookteams welke in lijn stonden opgesteld om de gasten te voorzien van een vers bereidde portie.

‘We hadden de boel goed voorbereid om onze Mosselen op Mediterraanse stijl te verzorgen, tussen 18.00 & 19.00 uur hadden we de piek; rond die tijd kwamen de meeste mensen om een schaal mosselen te halen’. Aldus Ricardo van de Mheen, Kok van Hotel Baars
Het weer zat niet helemaal mee, gelukkig konden de gasten dankzij gehuurde tenten en luifels droog zitten; ook was de sfeer er niet minder om.

2 Harderwijker shantykoren zorgden voor gezellige vissersliederen om het plaatje compleet te maken.
 
De organisatie van het mosselfeest, wilde graag een evenement creëren dat voor een ieder toegankelijk was. Dat is gelukt, want er was publiek van jong tot oud; en iedereen genoot zichtbaar van de gezelligheid en de mosselen.

‘We stelden ons als sponsorcommissie van de vischafslag, het doel om de laatste benodigde 10.000 euro binnen te halen; en de begroting van € 800.000 voor de bouw rond te maken.

Dat is gelukt en daar zijn we enorm trots op, dankzij veel sponsors en vrijwilligers hebben we dit gered; Super! ’ Zegt Johan Kok van de sponsorcommissie vischafslag, zeer enthousiast.
 
De bouw van de Harderwijker botterwerf & vischafslag kan op deze manier worden voltooid. Oplevering van het gebouw is naar verwachting eind van het jaar, zie www.vischafslagharderwijk.nl voor het laatste nieuws.

vischafslag harderwijk mosselfeest

Kok Experience

Adresgegevens

Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230000

Meer info