Mosselfeest op herhaling, wegens groot succes…

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar een mosselfeest georganiseerd in Harderwijk. 

Een aantal bedrijven nam vorig jaar het initiatief voor een dergelijk feest op het Strandeiland, nu is de Vischafslag aan de kop van de haven en bijbehorende botterloods het decor van een culinair en gezellig feest in september.

Vrijdagavond 16 en zaterdagavond 17 september (vanaf 18.00 uur) zijn de geplande data voor het mosselfeest en op beide avonden kunnen 250 gasten worden ontvangen. De avond is voor particulieren maar ook kunnen VIP-tafels worden gereserveerd voor een gezelschap van tien personen. Net als vorig jaar wordt een mix van aanwezigen verwacht die de avond gebruiken om lekker te eten, maar ook om weer even bij te praten na afloop van de vakantie.
 
Deelnemende bedrijven en initiatiefnemers die grotendeels belangeloos deelnemen zijn Hotel Baars, Johan Kok (Broodje Kok), De Boterlap, Palingrokerij & vishandel Dries van den Berg, Drukkerij Wedding, Tomassen D&R en Van de Mheen Foodservices. De mosselen komen van Koninklijke Prins & Dingemanse, die net als vorig jaar de Zeeuwse lekkernij zal sponsoren. Maartenz Catering levert inventaris en personeel. De opbrengst van dit evenement is bestemd voor de historische Vischafslag en de daar bijbehorende Botterloods. Vorig jaar was dit ook al zo om dit project financieel mogelijk te maken, nu als bijdrage in de kosten van onderhoud en exploitatie.
 
Losse kaarten zijn voor € 20,- per stuk verkrijgbaar bij Broodje Kok, Hotel Baars en Dries van den Berg. Een VIP tafel voor tien personen kost € 500. Hiervoor heeft de klant een luxe gedekte tafel (inclusief bediening), onbeperkt mosselen eten, een bijbehorend wijn- en bier-arrangement en draagt hij ook nog bij het goede doel, het in stand houden van de Vischafslag en Botterloods.

Particulieren kunnen een VIP arrangement ad € 50,- bestellen en worden dan uitgenodigd aan een samengestelde tafel. Bij het arrangement van € 20,- zijn wel de mosselen onbeperkt maar zijn voor de drankjes muntjes nodig. Voor het Viparrangement kunnen  kaarten gereserveerd worden via [email protected]   Particulieren kunnen kaarten kopen en afhalen bij de genoemde adressen.
 
Er worden mosselen geleverd van een uitstekende kwaliteit en de culinaire leiding ligt in handen van Omar Dahak, chef-kok van de Boterlap. Er worden mosselen geserveerd op Marokkaanse wijze, mediterraans en op de traditionele manier klaargemaakt. Daarbij worden stokbrood en frites en sauzen geserveerd. Hoewel het een mosselfeest is, lust niet iedereen mosselen. Maar ook aan deze gasten wordt gedacht, ook al vissen ze natuurlijk toch een beetje achter het net. Op de feestelijk avond wordt muzikale medewerking verleend door de shantykoren Kokkels & Mokkels en De Boekaniers die voor een onvervalste nautische noot zullen zorgen. 
 
De kaartverkoop voor dit originele evenement start op vrijdagmiddag 22 juli om 13.00 uur, en de capaciteit is beperkt tot 2 x 250 gasten. Wie er bij wil zijn moet dus niet te lang wachten want vol is vol. Zoals als is opgemerkt is het een fantastisch leuk evenement om na de vakantie bij te pratenen daarbij te genieten van een culinair hoogtepunt op een prachtige locatie. De organisatoren verwachten een stormloop op de kaartjes voor dit hoogstaande culinaire evenement!