Morgen College wil het beste voor de leerlingen

Het Morgen College mag zich officieel een Gezonde School noemen. Een titel om trots op te zijn. 

In samenwerking met het profiel Gezondheidszorg en Sport Landstede, JOGG Harderwijk en GGD Noord-Oost Gelderland, hebben de gymdocenten van het Morgen College het afgelopen jaar bewezen er alles aan te doen om hun leerlingen een gezonde levensstijl aan te leren en voor te leven.

Door bijvoorbeeld ook buiten schooltijd sport aan te bieden en door extra aandacht te hebben voor de minder sportieve leerlingen. Maar ook, en vooral, door kwalitatief goede lessen te geven, met aandacht voor de individuele leerling. En dat wordt beloond, door de overheid, met het keurmerk Gezonde School. Het bewijs, een heus vignet, wordt op de foto enthousiast getoond door een aantal sportdocenten en de directeur Edwin Blok.
 
Hij is een trotse directeur. “Het uitgebreide beweegprogramma dat de docenten hebben samengesteld, werkt. Het loopt. Dat kinderen nu ook andere hobby’s hebben, wil niet zeggen dat bewegen niet meer leuk of goed is. Als je het maar organiseert en aanbiedt en je bent zelf enthousiast, dan gaat het lukken. Ik ben blij met het team dat dit voor elkaar gekregen heeft.”
 
Het Morgen College wil het niet bij alleen het certificaat voor Bewegen en Sport houden, maar wil het komende- en volgende jaar, ook werken aan andere deelcertificaten als Voeding en Fysieke Veiligheid. In totaal zijn er vijf deelcertificaten.