Morgen College leidt op tot wereldburger

Een wereld waarin grenzen vervagen, vraagt om een school die verder durft te kijken. Een school die haar leerlingen zo goed mogelijk voorbereidt op een toekomst die overal kan zijn.

Internationalisering is op veel brede middelbare scholen al helemaal ingebakken in het curriculum. Maar voor Vmbo-scholen is het minder gangbaar om in te zetten op internationalisering.

Dat vinden docenten van het Morgen College helemaal niet logisch. “Juist voor onze leerlingen is het belangrijk om met internationale vaardigheden van school te gaan, omdat de wereld hen nodig heeft. Voor mensen die bouwen, zorgen, repareren, opleiden en durven te dromen is overal ter wereld een toekomst weg gelegd”, zegt kartrekker van het internationaliseringproject en docente biologie, Mirjam Onderdelinden. 

Daarom heeft het Morgen College zich aangesloten bij het Global Citizen Network. Een netwerk van ruim zeventig scholen in binnen- en buitenland met als doel hun leerlingen op te leiden tot wereldburger. “Door middel van e-twinning, versterkt talenonderwijs, uitwisselingen en projecten willen we onze leerlingen kennis laten maken met andere culturen. Zodat we van elkaar leren en elkaars verschillen begrijpen en respecteren.”

Dinsdagmiddag 12 februari werd er een officieel tintje gegeven aan de aftrap van het internationaliseringsproject, met een lezing van Bart van Haaster. Leerlingen van het Morgen College zorgden voor onder meer Somalische bladerdeeghapjes, Marokkaanse thee en Turks brood.  

Internationalisering op Morgen College Harderwijk