Mooie kansen voor bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties

Op dinsdag 21 juni 2016 vindt bij VVOG Harderwijk de eerste editie van de Beursvloer Harderwijk plaats, van 15.30 tot 18.00 uur. 

Tijdens dit informele evenement, georganiseerd door de Harderwijkse Uitdaging, ontmoeten maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar om over vraag en aanbod te onderhandelen.

Bedrijven dragen graag hun steentje bij aan de maatschappij. Maar, wanneer stichtingen en maatschappelijke organisaties de bedrijven om een financiële bijdrage vragen, kunnen die daar niet altijd aan tegemoetkomen. De Beursvloer Harderwijk laat zien dat het ook anders kan.

Tweerichtingsverkeer

Op het evenement ontmoeten bedrijven, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden elkaar. Wat de een te bieden heeft, kan voor de ander zeer gewenst zijn. Het gaat tijdens de Beursvloer niet om geld, maar om menskracht, materialen en middelen. De aanwezigen hebben maar één doel: een match vinden. Bij voorkeur is de match tweerichtingsverkeer waardoor er een gelijkwaardig partnerschap ontstaat. De sfeer op de Beursvloer is daarom informeel en dynamisch.

Dankbaar werk

De Beursvloer Harderwijk wordt geopend door burgemeester Harm-Jan van Schaik. “Meedoen aan de Beursvloer Harderwijk biedt kansen voor zowel het bedrijfsleven als maatschappelijke organisaties”, legt hij uit. “Het is dankbaar werk om lokaal iets bij te kunnen dragen. Burgerschap gaat om een bijdrage leveren aan de samenleving, door betaald of onbetaald werk te doen, activiteiten te ondernemen in sociale netwerken of het volgen van onderwijs.”

Hoe bereid ik me voor?

Bij de workshop Goede Zaken (februari 2016) kwam het al naar voren: een match is extra succesvol als een bedrijf iets te bieden heeft en een maatschappelijke organisatie daar een tegenprestatie voor levert. Denk alvast na over wat u te bieden heeft, waarbij u de volgende praktijkvoorbeelden voor ogen kunt houden: een bouwbedrijf biedt advies bij de verbouwing van een scoutinggebouw en krijgt in ruil daarvoor een survivaltocht aangeboden voor de kinderen van zijn werknemers; een ander bedrijf organiseert als alternatief voor een afdelingsuitje een uitje met cliënten en vraagt als tegenprestatie vrijwilligers voor eenvoudige klussen. 

Er komt altijd wel een match tot stand tijdens de Beursvloer. De Harderwijkse Uitdaging kan u helpen bij de totstandkoming van de match. De Beursvloer wordt mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking tussen de Harderwijkse Uitdaging en verschillende lokale partijen, waaronder Gemeente Harderwijk, ZorgDat, Bibliotheek Noordwest Veluwe, Rabobank, VVOG, gerechtsdeurwaarder Wittebrood en hoofdsponsor Perspectief Groep.