Mogelijk nieuwe appartementen aan Vuldersbrink

Door Petronella van het Goor - Er zijn plannen voor het bouwen van vijf appartementen in- en boven Bakkerij van Dongen aan de Vuldersbrink 1. De winkel van Van Dongen blijft, maar de bakkerij ernaast is al lange tijd niet in gebruik.

De eigenaar van het pand heeft bij de gemeente aangegeven er graag appartementen voor de verhuur te willen bouwen. “Daarvoor willen wij in principe medewerking verlenen.

Dat houdt in dat we het voor de eigenaar planologisch mogelijk willen maken er te gaan bouwen, maar dat staat los van het ontwerp en de invulling. Dat is iets waar de eigenaar van het pand, samen met de buurtbewoners, vorm aan moet geven”, zegt wethouder Jeroen de Jong.

Het is dus niet zo dat de ontwikkelaar zonder overleg met de buurt kan bouwen wat hij wil. “Wij zeggen in dit stadium alleen dat we bereid zijn de bestemming op het plan te wijzigen naar wonen, waarmee wij de appartementen planologisch mogelijk maken. Wij stellen kaders, zodat de ontwikkelaar met zijn ideeën naar de buurt kan.” De initiatiefnemer heeft de opdracht gekregen om een informatiebijeenkomst te organiseren voor de buurt. “Daarbij zullen ook wij aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden”, aldus De Jong.

De werkgroep grote bouwinitiatieven heeft positief gereageerd op het initiatief, omdat het leegstand tegengaat, de sociale controle op de steeg naast het pand door de extra bewoners wordt vergroot en de vijftal appartementen bijdragen aan de uitbreiding van huurwoningen in het middensegment. Omdat er ook veel vraag is naar sociale huurwoningen, heeft de initiatiefnemer de opdracht gekregen veertig procent van het aantal nieuw te bouwen woningen voor de sociale huurbouw te bestemmen. De overige zestig procent is dan voor het middel dure segment (tot maximaal 850 euro per maand).

Bakkerij van Dongen

Adresgegevens

Vuldersbrink 1
3841 AS Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412332

Openingstijden

Ma 7.30 uur - 17.30 uur uur
Di 7.30 uur - 17.30 uur uur
Wo 7.30 uur - 17.30 uur uur
Do 7.30 uur - 17.30 uur uur
Vr 7.30 uur - 17.30 uur uur
Za 7.30 uur - 16.00 uur uur
Zo Gesloten
Meer info