Mijn uitdaging na de New York marathon? Eh… mijn bedrijf redden… (blog)

Vandaag komen onze meubels. Toen we ze bestelden zou het nog maanden duren. En het uitzoeken en de beslissing nemen nam ook maanden in beslag. En zo ging het eigenlijk met alles in ons huis.

16 Maart kregen we de sleutel. 17 maart startte onze verbouwing. De maanden ervoor waren we druk met het ontwerp.

Ik zit toch zelf al heel wat jaartjes in de bouw, maar nog nooit stond (en zat:)) ik er zó bovenop… 'Blogwaardig' zullen we maar zeggen; die houden jullie tegoed. Immers, ons huis is nog niet helemaal klaar...

Ok, het waren intensieve maanden, maar ik zit nu toch maar mooi achter mijn laptop in onze nieuwe eetkamer met verlaagd donker geverfd plafond, gewaagd turquoise glinster behang en designlampen boven de tafel in ons nieuwe paleis, hartje binnenstad Harderwijk dit blog te schrijven. 

Was zó van plan elke maand te bloggen. Waarom wacht ik toch altijd net zo lang totdat het écht moét van mijzelf? Het is nu verdorie na middernacht en dus wéér een race tegen de klok want ook de dag van morgen is weer volgepropt! 

Soms denk ik dat ik de enige gek ben die de lat zo hoog voor zichzelf legt. Maar over een maand is het echt al zover: de New York Marathon!

Over een race gesproken.
En daar ben ik slechts 1 van de 50.000 gekken die zichzelf dat blijkbaar op legt. Hardlopers vanuit de hele wereld, die een vermogen hebben betaald en enorm veel moeite hebben gedaan om aan een ticket te komen rennen op 4 november 42 kilometer en 195 meter vanaf Staten Island naar Central Park, Manhattan.  50.000 mensen, allemaal met hun eigen reden en motivatie... Pretty impressive!

Mijn man, kids, familie, vrienden, bekenden en mensen in mijn netwerk weten dat ik er een sponsorloop van heb gemaakt voor Grand Café de Liefde . Er is zoveel narigheid in de wereld: terreur, oorlog, natuurgeweld, ziekte; maar ik ren voor …. De Liefde! Hoe mooi is dat?!

Let wel; dat is dus heel wat anders dan mét liefde. Want wat heb ik veel voor over gehad:
Gestopt met roken, mijn suikerverslaving doorbroken, een hardloopcoach ingeschakeld,  super gezond gaan eten, kilo’s vet kwijt geraakt, spiermassa opgebouwd, wekelijks naar de fysio voor kuitproblemen, peesontsteking, enkelblessures, hamstringklachten, nekpijn, hielspoor, blauwe tenen, nagels opgeofferd, en alsof dat nog niet genoeg was, deze maand zelfs alcoholloos (ik weet niet eens meer zeker hoe je het schrijft, laat staan hoe het smaakt...:)

En mega mega mega veel tijd geïnvesteerd!
Vanaf januari telt mijn Polar Flow zo'n 210 tainingen. En ik vergeet hem nog wel eens om te doen. Een super strak schema van 5 tot 6 keer per week hardlopen en fitnessen. Week in week uit. Door weer en wind. Dit jaar heel vaak bloedheet, soms in stromende regen. ‘s morgens heel vroeg, ‘s avonds heel laat, op harde ondergronden, in het bos en in de bergen.

Zo ongeveer overal in Nederland, maar ook op Fuerteventura, op Tenerife, op Grand Canaria, in Wenen, op Cyprus. Korte krachtige intervals, kamelenlopen, vaartspellen, lange duurlopen, wedstrijden, halve marathons. Als ik de uren die ik hierin heb gestopt declarabel had kunnen maken, was dit by far het meest succesvolle SUZ&ZO jaar ooit:):):)!

Nog een maand te gaan.
Nog een maandje elke dag de hardloopschoenen aan waarmee ik inmiddels vergroeid ben. Ze gaan nog nét uit onder de douche en in bed, maar verder, waar je me ook ziet, al is het zakelijk onder een jurkje; ik heb ze aan. Hakken doen teveel pijn aan mijn blessures. 

Mijn laatste trainingsschema is inmiddels ingegaan: komende maand wordt nog flink afzien en aanpoten! Dit schema startte afgelopen zondag met voor mij een hoogtepunt, een soort mentale vuurdoop en de ultieme test: de 30 kilometer run! Vanwege een behoorlijke griep met toestemming van de coach in Harderwijk en omgeving gelopen in plaats van in de bedoelde wedstrijdsetting in Amsterdam. Dat lijkt misschien een gemakkelijkere weg, het was alleen maar practisch; reken maar dat juist deze keuze discipline vergt. Want hoe laagdrempelig is het om vlakbij huis te stoppen?!

Ja dát is het!
Ik krijg nu opeens een inzicht;
Ik heb het zondag gehaald - ondanks de griep.
En ook komende maand zal me lukken.
Net als de marathon vandaag over een maand.
Én het doel dat ik me daarna stel.

Waarom?
Omdat ik inmiddels weet dat je veel meer kunt bereiken dan je denkt! Mits met tomeloze inzet, ijzeren zelfdiscipline en een flink portie doorzettingsvermogen.

Je kunt de hele wereld aan!
Dus -met uitzondering van ziekte- houd op met twijfelen, piepen, klagen, zuchten en steunen.
Kom in actie.
Kijk niet op tegen een hoog einddoel; neem alleen de eerste stap.
En de tweede.
Dan pas de derde. Enz.
Je zult zien dat het lukt! Succes!

Liefs, Suzanne

Mijn uitdaging na deze marathon? Eh… mijn bedrijf redden… Maar ook dát komt dus goed:)

SUZ&ZO verkoopmanagement en huispromotie

Adresgegevens

Engelserf 35
3843 BD Harderwijk

Telefoon

T. 06-15602961

Meer info