Mevrouw Guus Sundermeijer - Rincker viert 100-ste verjaardag

Dinsdag 4 april 2023 is mevrouw Guus Sundermeijer - Rincker 100 jaar geworden. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht haar een felicitatiebezoek.

Levensloop 100-jarige mevrouw Guus Sundermeijer -Rincker

Guus Sundermeijer is geboren op 4 april 1923 in Heemstede. Op haar achttiende ging zij studeren aan de kunstacademie in Den Haag waar tegenover de academie haar (toekomstige) man Wim Sundermeijer de MTS bezocht.

Na hun trouwen zijn zij in Wassenaar gaan wonen waar Fred hun zoon is geboren. Hierna zijn zij verhuisd naar Geertruidenberg waar twee dochters Wietse en Corine geboren zijn. Na Geertruidenberg zijn ze verhuisd naar Nunspeet waar Wim Sundermeijer als kolonel werkzaam was op de kazerne in Wezep.

Toen alle kinderen het ouderlijk verlaten hadden zijn Wim en Guus verhuisd naar Surhuisterveen Friesland en na enkele jaren naar Oldeholtpade. In 2017 is Wim haar man overleden en is zij verhuisd naar Harderwijk waar zij alleen op zichzelf in een appartement in de binnenstad woont.

Geertruida Augusta Sundermeijer - Rincker is een Nederlands kunstschilderes en textielkunstenares. Haar schilderstijl is te typeren als modern-figuratief. Ze heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, waar zij les kreeg van Rein Draijer en Willem Jacob Rozendaal. Ze was lid van Kunstenaarsvereniging Sint Lucas, de Nunspeter Schilderskring, De Kern (Apeldoorn), en de kring van Noordveluwse Schilders. Sundermeijer heeft deelgenomen aan groepsexposities bij Vereniging Sint Lucas en met de Nunspeter Schilderskring in Kasteel Zwaluwenburg, daarnaast heeft ze ook diverse solo- of duoexposities gehouden.

Mevrouw Guus Sundermeijer
(Foto Gemeente Harderwijk)