Mevrouw Guus Sundermeijer - Rincker viert haar 101-ste verjaardag

Donderdag 4 april 2024 is mevrouw Guus Sundermeijer - Rincker 101 jaar geworden. Locoburgemeester Edwin Enklaar bracht haar een felicitatiebezoek.

Levensloop 100-jarige mevrouw Guus Sundermeijer -RinckerGuus Sundermeijer is geboren op 4 april 1923 in Heemstede

Op haar achttiende ging zij studeren aan de kunstacademie in Den Haag waar tegenover de academie haar (toekomstige) man Wim Sundermeijer de MTS bezocht.

Na hun trouwen zijn zij in Wassenaar gaan wonen waar Fred hun zoon is geboren. Hierna zijn zij verhuisd naar Geertruidenberg waar twee dochters Wietse en Corine geboren zijn. Na Geertruidenberg zijn ze verhuisd naar Nunspeet waar Wim Sundermeijer als kolonel werkzaam was op de kazerne in Wezep.

Toen alle kinderen het ouderlijk verlaten hadden zijn Wim en Guus verhuisd naar Surhuisterveen Friesland en na enkele jaren naar Oldeholtpade. In 2017 is Wim haar man overleden en is zij verhuisd naar Harderwijk waar zij alleen op zichzelf in een appartement in de binnenstad woont. Ze heeft het enorm naar haar zin in Harderwijk. Vroeger als kind ging ze met haar ouders op vakantie in Beekbergen en bezochten ook altijd Harderwijk. Haar verjaardag viert ze vanavond met haar familie in een restaurant in Nunspeet.

Geertruida Augusta Sundermeijer - Rincker is een Nederlands kunstschilderes en textielkunstenares. Haar schilderstijl is te typeren als modern-figuratief. Ze heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, waar zij les kreeg van Rein Draijer en Willem Jacob Rozendaal. Ze was lid van Kunstenaarsvereniging Sint Lucas, de Nunspeter Schilderskring, De Kern (Apeldoorn), en de kring van Noordveluwse Schilders. Sundermeijer heeft deelgenomen aan groepsexposities bij Vereniging Sint Lucas en met de Nunspeter Schilderskring in Kasteel Zwaluwenburg, daarnaast heeft ze ook diverse solo- of duoexposities gehouden.

Mevrouw Sundermeijer 101 jaar