Mevrouw Gouw-Tee blaast 100 kaarsjes uit

Mevrouw Gouw-Tee is vandaag, 14 januari 2020, 100 geworden! Om dit te vieren bracht burgemeester Van Schaik haar een felicitatiebezoek. 

100 jaar harderwijk

Levensloop 100-jarige mevrouw Gouw-Tee

Tjiok Nio Tee, geboren 14 januari 1920  in Ciamis Indonesië. Weduwe van Tek Hoen Gouw, geboren 28 oktober 1912 in Cianjur, Indonesië. Mevrouw Gouw-Tee is een van de 4 kinderen uit een Chinees gezin. Haar dochter, Els van Hoorn- Gouw, omschrijft haar moeder als klein, dapper, nuchter, helder en positief denkend. Bijna altijd vrolijk. Confrontaties nooit uit de weg gaan.

"Tijdens ons kerstdiner met familie zijn herinneringen aan mijn moeder ter sprake geweest. Onder andere dat mijn moeder als oma haar kleinkinderen heeft leren zwemmen. Ze heeft vele hoogtepunten van haar kleinkinderen en achterkleinkinderen kunnen meemaken: Het behalen van hun zwemdiploma, afscheid van hun basisschool, behalen van hun schooldiploma middelbare school. Het uitgaan van verkeringen. Een herinneringsreis naar het Gardameer met de kleindochters ter ere van haar 90ste verjaardag. Mijn ouders gingen daar met vakantie heen en hadden kennissen gekregen. Tijdens die reis van de nostalgie hebben de kleindochters voor "Spoorloos" gespeeld en vele van haar oude kennissen terug kunnen vinden. Omdat oma veel in Spanje zat, heeft ze een aparte band met kleinzoon daar. Voor alle drie de kleinkinderen betekent oma veel. Als laatste een annekdote over een achterkleinkind. Toen ze als kleuter de telefoon opnam sprak ze honderduit met granny. Ze eindigde dan met: "Je bent de liefste granny van de wereld ". Toen achterkleindochter puberde en ze granny aan de lijn kreeg was het antwoord: "Hi gran, moet je mama hebben?" Daar moest mijn moeder altijd erg om lachen."  

Zolang als de kleinkinderen het zich kunnen herinneren, wil oma 100 worden, net zoals haar overgrootmoeder over wie ze veel sprak. Een heel kleine en sterke vrouw. Zoals mijn moeder zelf ook is.