Merijn uit Harderwijk gaat tot het uiterste in SBS6-programma No Way Back

Stoppen of doorgaan? Die vraag staat centraal in het nieuwe SBS6-realityprogramma No Way Back, waarin zestien deelnemers worden getest op mentale veerkracht, strategie en uithoudingsvermogen. De bekende ex-commando Ray Klaassens begeleidt ze op een survivaltocht door de ruige wildernis van Noorwegen. 

Ook Merijn (39) uit Harderwijk gaat het avontuur aan

Zijn doel: het halen van de finish, waar 50.000 euro ligt te wachten. Wie is deze avonturier en waarom doet hij mee?

Merijn Harderwijk
Foto © by.marj
 
In No Way Back worden deelnemers tijdens een loodzware tocht geconfronteerd met het ultieme dilemma: blijven ze onderweg achter in één van de survivalkampen? Of gaan ze door richting finish? In totaal is er 100.000 euro te verdienen. Geld winnen kan door achterblijven in één van de vier kampen, of de finish halen. Hoeveel een kamp waard is, wordt pas onthuld als ze aankomen. Wat ze wél al weten, is dat de finish het meeste waard is: 50.000 euro. Wie dus de finish haalt, is de absolute winnaar. Zodra er een keuze is gemaakt, is er geen weg terug. Ray Klaassens daagt de avonturiers uit op fysiek en mentaal vlak: van abseilen van een zestig meter hoge brug en het oversteken van een klif met een touwbrug tot een nat pak halen in een ijskoude rivier. No Way Back wordt gepresenteerd door Jan Versteegh. Merijn uit Harderwijk doet mee aan dit avontuur en stelt zich voor.
 
Afscheid van het bourgondische leven
Merijn is een kroegbaas uit Harderwijk die het bourgondische leven ademt. De alcohol vloeit vaak rijkelijk en hij heeft een groot sociaal leven. ‘Work hard, play hard’ is zijn motto. Op zijn twaalfde overleed zijn moeder, terwijl vader lange dagen maakte op werk: hij was op jonge leeftijd genoodzaakt zijn eigen boontjes te doppen. Hij is een selfmade man en blikt terug op een jeugd die hem alleen maar sterker heeft gemaakt. Merijn is een aanpakker die in zijn eigen kroeg bijspringt als barman, dj of portier: net waar mankracht nodig is. Deze krachtpatser houdt van luxe en spendeert vakanties het liefst in de mooiste hotels. Survivallen is voor hem compleet nieuw, “…dus let’s go!”
 
No Way Back is wekelijks te zien vanaf zondag 7 januari om 20.30 uur op SBS6.