Meppeler stadsbeiaardier Mannes Hofsink geeft vrijdag beiaardconcert in Harderwijk

Mannes Hofsink, de stadsbeiaardier van Meppel, geeft vrijdagavond 14 augustus een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk.

Dit is het op een na laatste concert uit een reeks van zes avondconcerten deze zomer door gerenommeerde gastbeiaardiers. Alle concerten zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.
 
Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard bespeeld door de gastbeiaardiers Klaas de Haan, Mannes Hofsink, Tin-Shi Tam, Julie Zhu en de Harderwijker stadsbeiaardier Freek Bakker. De jaarlijkse zomeravondconcerten worden georganiseerd door de Stichting Beiaard Harderwijk.
 
De 34-jarige Mannes Hofsink is naast stadsbeiaardier van Meppel ook cantor-organist van de Grote of Mariakerk in Meppel en hij geeft leiding aan Cantorij Nijeveen. Bovendien heeft hij een concert- en lespraktijk.
 
Het programma dat Mannes Hofsink aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore zal brengen bestaat uit composities van Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig von Beethoven, Frédéric Chopin, Claude Debussy, Ferdinand Timmermans, Cor Kee en Jan Pieterszoon Sweelinck.
 
Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk en tevens van Hilversum en Nijkerk, sluit op vrijdagavond 21 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met composities uit de Romantiek, Salonmuziek, improvisaties van Nederlandse volksliedjes en klassiekers van The Beatles.
 
Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl

beaaird grote kerk harderwijk