Menno Doppenberg volgt Peter de Groot op als fractievoorzitter VVD Harderwijk-Hierden

Op 22 april heeft Peter de Groot tijdens de raadsvergadering officieel afscheid genomen van de gemeenteraad van Harderwijk. Aanleiding hiervoor is dat De Groot eerder deze maand geïnstalleerd is als Tweede Kamerlid. Dat betekent ook het afsluiten van een lange periode in de lokale politiek. 

De Groot, sinds 2010 actief binnen de VVD waarvan sinds 2017 fractievoorzitter, draagt het stokje over aan Menno Doppenberg

Doppenberg, sinds 2014 raadslid heeft er zin in; ‘Het is een mooie vervolgstap, en een prachtige uitdaging om samen met het talentvolle team dat we hebben te werken aan de uitdagingen en kansen binnen Harderwijk en Hierden. Afgelopen jaren heb ik mij o.a. met veel energie ingezet op het woondossier en ben ik met voorstellen gekomen voor flexibele woningbouw en woningen tot 150.000 euro te gaan bouwen. Daarnaast heb ik Peter als vice-fractievoorzitter op de achtergrond al mogen ondersteunen.” 

Het wordt dan ook een druk jaar. Naast de corona problematiek zijn er andere actuele uitdagingen zoals de woningmarkt, lokale economie en gemeentelijke begroting. Daarnaast gaan we richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Die voorbereidingen beginnen dit jaar al. ‘We hebben veel nieuwe leden en talent wat zich heeft aangesloten bij de fractie, omdat zij iets voor Harderwijk en Hierden willen doen. Daar ben ik trots op. Komende maanden gaan we, corona-proof, weer in gesprek met inwoners, bedrijven en verenigingen. Dat deden we afgelopen jaren natuurlijk ook al, maar nu specifiek om input op te halen voor ons verkiezingsprogramma. Harderwijk heeft veel te bieden, en ik ben er van overtuigd dat we nog veel meer uit Harderwijk en Hierden kunnen halen’ geeft Doppenberg aan.

Doppenberg: “Een speerpunt is Harderwijk en Hierden toekomstbestendig houden. Hoe houden we onze historische binnenstad bruisend, wat zijn de banen voor de toekomst, waar gaan we nieuwe bedrijven en inwoners huisvesten in de ruimte die we hebben en hoe gaan we verder verduurzamen? Dit zijn thema’s die ik ook  tegenkom in mijn werk als strategisch accountmanager voor gemeente Zaanstad. Binnen Economische Zaken onderhoud ik contact met ondernemers en bedrijven, denk mee over gebiedsontwikkelingen als het verduurzamen van bedrijventerreinen of de transformatie van industrie naar wonen. Tot slot zal de VVD blijven hameren op waar mogelijk lokale oplossingen voor ondernemers in bijvoorbeeld de horeca en detailhandel branche, waar de negatieve effecten van corona niet gelijk voorbij zullen zijn”.

De Groot neemt afscheid met een goed gevoel nu er een sterke fractie achterblijft, met veel nieuw talent dat is aangesloten. Daarnaast is hij trots op een aantal zaken die zijn gerealiseerd tijdens zijn fractievoorzitterschap. Zoals de introductie van de Koopzondag, het gratis parkeren voor inwoners en bezoekers met als doel een florerende en gastvrije binnenstad. Ook belangrijk is meer cameratoezicht in Drielanden. De VVD Harderwijk-Hierden dankt Peter de Groot voor zijn jarenlange inzet voor Harderwijk en Hierden, en heeft er alle vertrouwen in dat hij een succes gaat maken van zijn Kamerlidmaatschap, waar wij hem veel succes en plezier in wensen. Opvolger in de gemeenteraad is David Korver, welke 22 april is benoemd tot lid van de gemeenteraad.

Menno Doppenberg fractievoorzitter VVD Harderwijk
Menno Doppenberg