Meneer en mevrouw Snel 60 jaar getrouwd!

De broer van mevrouw Snel was al een tijd bevriend met meneer Snel, zo heeft het echtpaar elkaar leren kennen. Twee jaar later zijn ze op 4 september 1957 getrouwd. Vandaag 60 jaar geleden.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek. 


Meneer Snel was boer bij zijn ouders aan de Tabaksweg in Hierden. De eerste tien jaar van hun huwelijk woonde meneer en mevrouw dan ook aan de Tabaksweg. Het ouderlijk huis staat er niet meer maar het bakhuus wat werd gebruikt als keuken staat er nog wel steeds. Het is het oudste bakhuus in Hierden. 

Aan de tabaksweg is dochter Henny geboren. Later kreeg het gezin een huisje aan de Zandlaan, een oude boerderij zonder gas en waterleiding. Aan de zandlaan is hun zoon geboren. Na vijf jaar moest dit huis helaas worden afgebroken. Ze kregen een flatje aangeboden maar meneer Snel een echte boerenzoon kon echt niet op een flat wonen. Hij moest iets meer ruimte om zich heen hebben. 

Uiteindelijk kregen zij een huisje aangeboden aan de Heinsiuslaan in Harderwijk. Hier wonen ze alweer bijna 45 jaar. 

Meneer Snel was gaan werken bij de slachterij de VSE. Door een ongeval op zijn werk kwam hij bij de Gresbo terecht. Hier werkte hij in de plantsoenen dienst in Putten tot hij 61 werd en met de VUT kon. Mevrouw Snel heeft jaren lang scholen schoon gemaakt. 

Nu genieten ze van hun vrije tijd en gaan er nog graag met de fiets op uit.