Meimaand Fietsmaand 2017

De gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren stelt zich officieel kandidaat voor het gastheerschap Meimaand Fietsmaand 2017.

Er komt een bijzonder programma waarbij de relatie wordt gelegd tussen fietsen en waterrecreatie.

Omwonenden van de Randmeren en bedrijven worden volop bij de activiteiten betrokken. Met de kandidatuur kunnen in één klap vijf provincies en 16 gemeenten actief bij deze promotiemaand betrokken worden, waaronder Harderwijk.

Uitdaging voor Randmeergebied

Het gastheerschap biedt de Randmeren de mogelijkheid om veel fietspubliek naar het gebied te trekken en op een originele manier een fietsdag of een fietsvakantie langs het water in te vullen. Gastvrije Randmeren koerst op verbinding met de natuureilanden en kinder- en jongerenactiviteiten op de vele stranden, altijd in de buurt van gezellige horeca.

Aanhakers gezocht

Partijen die mee willen werken of de campagne ondersteunen, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de coöperatie. Kijk voor alle contactgegevens op Gastvrijerandmeren.nl.

Kennisprogramma

Een bijzonder onderdeel uit de kandidaatstelling is het initiatief om een kennisprogramma te organiseren rondom de Meimaand Fietsmaand. Met dit programma kunnen ondernemers in de regio aanhaken op de kansen van de Meimaand Fietsmaand. Niet iedere ondernemer heeft een fietsaanbod. Door cross-overs te maken met waterrecreatie en bij de arrangementen ook stopplaatsen en horeca te betrekken, leert een brede groep ondernemers te profiteren van de Meimaand Fietsmaand campagne.


Organisatie

De landelijke coördinatie van de Meimaand Fietsmaand ligt in handen van Leisure Experts en wordt ondersteund door onder andere de Fietsersbond, Landelijk Fietsplatform, Fiets en Wandelbeurs en de NTFU. In 2016 had de provincie Gelderland de primeur om als gastheer op te treden van de Meimaand Fietsmaand. Deze aanpak, met een regio als speerpunt, heeft goed gewerkt.

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info